Trojkombinace ženy matky, kojné a milenky

Být matkou je krásné, ale zároveň náročné, zvlášť když se chcete „rozkrájet“ a opětovně pasovat i do role milenky. Proč je to tak těžké a jak je to s kojením jako s antikoncepcí? Iluze si nedělejte!

Co bylo včera, není dnes. Vylučování různých hormonů v ženském těle během těhotenství a kojení mění tvar těla a ovlivňuje emocionální zdraví. Všechny tyto změny pomáhají matce se sekrecí mléka pro krmení novorozenců, což má vliv na sexuální život. Většinou negativní.

Důvodem, který k tomu přispívá, je klesající hladina hormonu estrogenu, kvůli kterému je pochva sušší než obvykle, a zvýšená sekrece hormonu prolaktinu, jež je zodpovědný za snížení libida. Přičtěte k tomu péči o miminko a spánkovou deprivaci. Ihned je jasné, že během tohoto citlivého období bývá velmi těžké na nějakou intimitu s partnerem myslet, natož ji realizovat.

Bolestivá prsa, nechtěný únik mléka

Můžete si všimnout, že vaše prsa vám již neposkytují tolik sexuální rozkoše jako obvykle. Bolí, vytéká z nich mléko, a to i při vzrušení, a již jen lehké pohlazení ze strany milence může být nepříjemné. Pokud vy a váš partner čelíte těmto problémům, je třeba o nich mluvit! Na prsa přikládejte teplé a studené obklady a zkuste i další tipy, díky kterým se pozvolna vrátíte ke svému starému já.

Společný projekt? Čas o samotě

I kdyby se mělo jednat o pět minut denně. Ukradněte si malou část dne pouze pro sebe a pro partnera. Pomůže vám to obnovit váš vztah a sexuální vášeň. Společně připravte jídlo, projděte se po zahradě, když miminko spí. I malá gesta lásky, péče a podpory mezi vámi a jím udržují tolik potřebné pouto.

S fyzickým sbližováním nespěchejte

Pokud se ve svém těle necítíte příjemně, otevřeně to řekněte. Než se dostanete zpátky ke svému původnímu sexuálnímu životu, s partnerem se objímejte, hlaďte, líbejte... Vše v tempu, které vám vyhovuje. Jako kojící matka zvládáte spoustu hormonálních změn, netřeba si vyčítat, že ještě stále nemáte náladu na chlípnosti, jež pro vás před příchodem miminka byly „denním chlebem“. Vše má svůj čas.

Nepovažujte kojení za spolehlivou formu ochrany

Kojení vás přes otěhotněním neochrání, pokud nedodržujete určitá pravidla. (Ale ani tak se nepovažuje za spolehlivou formu ochrany.) Je nutné kojit často (nejméně 6x za 24 hodin), striktně hlídat jednotlivé pauzy (ty v žádném případě nesmí přesáhnout 6 hodin v noci a 4 hodiny ve dne), od porodu také nesmí uplynout více jak půl roku. V případě, že se chcete vyhnout dalšímu pozitivnímu těhotenskému testu, pro jistotu zvažte ještě jinou metodu ochrany.

Zdroje: názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat