Orgasmus zkracuje dobu usnutí o několik minut

Hodil by se vám prášek na spaní? Jedna taková medicína, která nemá žádné nežádoucí vedlejší účinky, je bez lékařského předpisu a lze ji užívat neomezeně, by tu byla. Jde o orgasmus, který vám přivodí partner. Ukázalo se, že vyvrcholení nejvíce uspává v kombinaci s intimitou!

Máte trable s usínáním? Možná za to mohou letní vedra, možná vám ve spánku brání pracovní stres a kupící se povinnosti, které se vám sypou na hlavu. V každém případě ale existuje řešení, jež je báječným spojením příjemného s užitečným. Je jím žhavý orgasmus!

Miláčku, potřebuji tvoji pomoc!

Hned ze startu je třeba říct, že ruku k dílu ovšem musí přidat vaše drahá polovička. Právě partnerský sex, který skončí vyvrcholením, zkracuje dobu usnutí o několik minut a navíc podstatně zlepšuje i kvalitu spánku, stojí v závěrech nedávné nizozemské studie, kterou zveřejnil magazín v Journal of Sleep Research (1). Do té bylo zahrnuto 256 dobrovolníků z řad obou pohlaví, kteří dostali jasné instrukce – vést si po dobu 14 dní spánkový i erotický deník. A že to bylo hodně zajímavé počtení!

Ve dvou se to lépe táhne

Po zhodnocení těchto materiálů odborníci zjistili, že lidem, kterým k orgasmu dopomůže jejich protějšek, trvá doba usnutí v průměru 16 minut. A co taková sólo masturbace, počítá se to taky? Představte si, že ne. Tedy takhle – nějaký uspávací efekt má, ovšem masturbující osobě se usínání může protáhnout na bezmála půl hodiny, zjistili vědci. Zvýšený účinek partnerského sexu lze podle nich částečně vysvětlit neuroendokrinními změnami vyvolanými pohlavním stykem v kombinaci s orgasmem a cennými účinky prožívání intimity ve dvojici. A věřili byste tomu, že za schopnost dosažení silného vyvrcholení můžete vlastně poděkovat svým rodičům? Odhalily to zase závěry jiného výzkumu, tentokrát britského. Píše se v nich, že až v 60 procentech tu hrají roli genetické faktory (2). A to vážně není málo…

Zdroje: (1) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jsr.13814, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17148182/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat