Vánoční sex je tak skvělý

Co s načatým adventním večerem? Nechte to balení dárků na jindy a odložte i přípravu nepečeného cukroví, které se dělá na poslední chvíli. Užijte si raději pěkně žhavý sex! Uleví vašim nervům a předejde partnerským hádkám, ke kterým teď často dochází.

Přiznejme si zcela upřímně, že Vánoce mohou být hodně stresujícím obdobím a pro spoustu vztahů navíc i zatěžkávací zkouškou. A jen tak pro zajímavost – nejrizikovějším dnem s nejvyšší mírou rozchodů bývá podle statistických dat dvanáctý prosinec (1). Ten už je naštěstí za námi, a pokud jste ho ustáli, je to samozřejmě jen dobře. Ale pořád to ještě neznamená, že na vaše partnerské soužití nemůže sváteční tlak dopadnout. Jak jinak se ho zbavit než žhavou intimní chvilkou?

Stres se nejlépe vypotí v posteli

Sex je přínosný z mnoha důvodů a jedním z nich je okamžitá úleva od stresu, což potvrzují i vědecké studie (2). Při milostné aktivitě a orgasmu zvlášť se do těla vypouští hormony dobré nálady, a to včetně neurotransmiteru oxytocinu a dopaminu. Oba navozují pocity uvolňující relaxace, tudíž jich nikdy není dost. Oxytocin zároveň posiluje láskyplné pouto, s čímž souvisí i vzájemná harmonie.

Erotická vzpruha stávkující paměti

Ano, věcí na zařizování je teď víc než dost. Ale kdo si to má všechno pamatovat, když člověk neví, kde mu hlava stojí? Partnerova i vaše zapomnětlivost může přispět k hádkám, které do sváteční atmosféry mají kilometry daleko. Aby nedocházelo ke zbytečným vyhroceným situacím, podpořte paměť milováním. Je prokázáno (3), že zlepšuje mozkové procesy i veškeré kognitivní funkce. V neposlední řadě má sex obrovský vliv i na kvalitní spánek (4), z čehož se rýsuje další plus. Čím lépe se vyspíte, tím optimističtěji budete naladění. A aby ta intimní chvilka měla skutečný vánoční nádech, co si takhle jako překvapení obstarat nějaký sexy obleček? Jako roztomilá Santova pomocnice jistě sklidíte velkou pochvalu.

Zdroje: (1) www.informationisbeautiful.net/2010/peak-break-up-times-on-facebook/, (2) www.researchgate.net/publication/231537786_Sexual_healing_Daily_diary_evidence_that_sex_relieves_stress_for_men_and_women_in_satisfying_relationships, (3) www.academic.oup.com/ageing/article/45/2/313/2195326?login=false, (4)www.thieme-connect.de/products/ejournals/abstract/10.5935/1984-0063.20220005







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat