Za méně sexu poděkujte sociálním sítím

Rozmohl se takový celosvětový nešvar a to ten, že ztrácíme zájem o partnerský sex i masturbaci. Prý je to kvůli nezdravé náklonnosti k internetu. Ale přicházíme na chuť i asexualitě!

Už nějakou dobu se ví, že sex příznivě ovlivňuje kognitivní funkce, imunitní systém, náladu, pracovní produktivitu i celkovou kvalitu života. A ano, samozřejmě je tady taky důležitá otázka reprodukce. Obrovská škála jeho pozitiv je jedním z důvodů, proč odborníci cítí tak velké znepokojení. Podle nich sexuální aktivita klesá po celém světě a zasahuje naprosto všechny kontinenty i státy. Co se to s námi děje?

Jsme on-line a hlásíme se k asexualitě

Že nás na milování ve dvou ani na sólo masturbaci poslední měsíce vůbec neužije, to prokázala nedávná studie (1), podle které se to týká mladých dospělých i starších generací. Může snad za tenhle celibátní trend stres? Kupodivu prý jen z malé části. Autoři výzkumu to přikládají spíše nadměrnému používání sociálních sítí, hraní on-line her a tomu, že se stále více lidí identifikuje jako asexuální. Jen pro vysvětlenou – být asexuální znamená, že jednotlivec nezažívá sexuální přitažlivost a nemá zájem o cokoli, co s fyzickými projevy lásky nebo romantickými vztahy souvisí. Dotyčný to považuje za svou platnou identitu a odmítavý postoj k milostným hrátkám je pro něj přirozeně normální. Lidsky se to pochopit dá, ovšem z pohledu expertů může dlouhá absence milování jen uškodit.

Ve vzduchu visí rakovina i deprese

Je prokázáno (2), že erotická abstinence narušuje mentální harmonii, neboť podporuje úzkosti a depresivní stavy. Rovněž podstatně zhoršuje menstruační křeče (3), přičemž zvyšuje riziko srdečních chorob i rakoviny prostaty a oslabuje imunitní systém (4). A teď, babo, raď!

Zdroje: (1) www.link.springer.com/article/10.1007/s10508-021-02125-2, (2) www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(15)32554-6/fulltext, (3) www.thehealthy.com/sex/not-having-sex/, (4) www.bensnaturalhealth.com/blog/sexual-health/what-happens-when-you-stop-having-sex/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat