Bradavkový orgasmus není mýtus

Již dávno se ví, že ženy mají různé volby a cesty k orgasmu. Znáte ten prsní neboli bradavkový? Díky mnoha nervovým zakončením, která sv prsou sídlí, ho mohou prožívat ženy i muži!

Téměř před stoletím sám rakouský lékař-neurolog, psycholog a zakladatel psychoanalýzy Sigmund Freud tvrdil, že ženy mohou mít klitoridální nebo vaginální orgasmus. Ó, jak se mýlil – a nebyl sám. Ačkoli někteří z raných vědců dámské vyvrcholení rozdělovali pouze na tyto dva typy, dnes se ví, že v tom, jak ženy dosahují orgasmu, existuje variabilita.

Jen vy a vaše prsa

Moderní výzkumy potvrdily (1), že ženy hlásí orgasmy pocházející z různých míst v jejich těle, přičemž stimulace genitálií pro dosažení vrcholu slasti není nutná. Malé procento žen uvádí, že může orgasmu dosáhnout drážděním prsou a bradavek (2). Možná se divíte, jak je to možné, ale studie publikovaná v odborném časopise Journal of Sexual Medicine, jež se zabývala tím, které oblasti ženského mozku se „rozsvítí“ (tj. aktivují se), když jsou stimulovány různé části těla, včetně klitorisu, vaginy, bradavek a (pro účely srovnání) palce u nohy, poskytla jasnou odpověď.

Hýčkání bradavek aktivuje stejné oblasti mozku jako stimulace poštěváčku a pochvy. Wow! Ve světle toho asi nepřekvapí, že některé ženy považují sání a hlazení svých „dvojčat“ za cestu na vrchol. Chcete se k nim zařadit?

Nejprve se pořádně rozpalte a dopřejte si čas

Pak nikam nespěchejte, neboť tento typ orgasmu (anglicky nipplegasm) vyžaduje víc času než při dráždění genitálií. Ať už jste s partnerem nebo bez něj, vždy myslete na erotickou předehru a vzrušte se. Dost pomáhá ruční masírování a různé hnětení bradavek. Ztvrdlé hroty svých prsou rolujte mezi prsty a důkladnou péči věnujte i dvorcům a celému hrudníku. Hodit se vám budou peříčka, štětce a přírodní oleje.

Milujete-li intenzivnější dráždění, experimentujte a použijte vakuové pumpičky, svorky na bradavky nebo kolíčky na prádlo, a taky si pohrajte s teplotami. Kostka ledu dělá zázraky! Že se bradavkový orgasmus nedostavil? Nevadí, ne každému se to povede hned napoprvé, chce to trénink a vhodný okamžik. Kupříkladu před menstruací, kdy tělo ovládá progesteron s estrogenem, jsou prsa citlivější než v jiných fázích menstruačního cyklu.

Zdroje: (1) www.psycnet.apa.org/record/1985-06593-001, (2) www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14681990600674674, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21797981, názor autora – zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat