Zbytečné chyby při čištění vibrátorů

Masážní hlavice, vibrátory, anální kolíky, svorky, masky… Erotické pomůcky mohou váš sexuální život okořenit, ale ty zanedbané nahrávají zdravotním problémům. Umíte je správně čistit?

Na špinavých hračkách (a částech těla) se mohou nacházet nežádoucí bakterie nebo plísně. Pokud o své erotické pomůcky nepečujete, je poměrně snadné zanést patogeny do oblasti vašich genitálií a způsobit přemnožení breberek a lidského papilomaviru. Souběžně s tím se objevují zdravotní potíže, ke kterým patří bakteriální vaginóza či zánět močového měchýře.

Možná si myslíte, že je přehnané svoje miláčky na baterky i bez nich sterilizovat a dezinfikovat, ostatně, používáte je jen vy nebo váš monogamní partner, ale to je omyl. Vibrátory by se měly čistit po každém použití. Jak?

Nejprve otevřete brožurku a zaměřte se na povrch

V závislosti na značce a typu vibrátoru, který používáte, existuje několik různých metod čištění. Některým hračkám stačí pravidelné otírání a čištění povrchu, jiné vyžadují intenzivnější péči. Nejlepším řešením je nahlédnout do příbalového letáku s pokyny. Obvykle však stačí teplá voda a malá dávka běžného tekutého mýdla. Následně vibrátor, dildo, kolík či Venušiny kuličky osušte a naneste dezinfekci. To platí i pro nově zakoupené kousky. I když chápeme vaše nadšení, zamyslete se nad tím, s čím vším se hračka potkala, než se k vám dostala. Už jen ve výrobní lince s ní manipulovalo hned několik lidí.

Hloubkové čištění

Toto by mělo být provedeno pouze v případě, že váš vibrátor není napájen baterií. Vezměte hrnec s vroucí vodou a pomůcky na chvíli ponořte. Pak je vyjměte, otřete do sucha a zhruba na půl hodiny uložte na otevřené prostranství, abyste je zbavili veškeré vlhkosti. Ale pozor, jestli pomůcka pro potěšení není vodotěsná, je nejlepší otřít ji speciálními ubrousky nebo vlhkým hadříkem.

Myčka nádobí

Některé špinavé pomůcky pro potěšení, jako jsou skleněné hračky, lze mýt v myčce nádobí. Ostatně, cokoli, co je vyrobené z neporézních materiálů, jako je lékařský silikon, tvrdý plast nebo dokonce nerezová ocel, se tímto stylem dá opláchnout a usušit. Ale pokud se potřebujete dostat do všech štěrbin erotické pomůcky, spíš vsaďte na zubní kartáček. Můžete také použít profesionální čisticí prostředky, jako jsou boxy s UV světlem.

Zdroje: www.wesellsextoys.com/blogs/news/5-mistakes-to-avoid-when-cleaning-sex-toys, www.mashable.com/article/how-to-clean-vibrator






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat