Nejlepší doba na sex je mezi sedmou a devátou hodinou ráno

Dát si ráno kafe? To se samozřejmě přímo nabízí, ale až po chvilce partnerské erotiky! Nebo si snad myslíte, že se v těle těsně před probuzením zvyšují hladiny sexuchtivých hormonů jen tak pro nic za nic?

Milování je jako cvičení. Dá se dělat kdykoli a s kýmkoli, ale existují jisté speciální hodiny, které z jeho prospěšnosti vymáčknou úplné maximum. A teď se přiznejte – kdy se intimitě oddáváte vy? Zapomeňte na večerní povyražení, ideální je totiž ranní rychlovka!

Budík vášně zvoní v sedm

Káva není to jediné, na co má člověk po probuzení obrovskou chuť. Hladiny testosteronu i estrogenu bývají po spánku obvykle vyšší, což libidu dává jasné poselství (1). Tělo je připravené na sex i kvůli dopaminu, jehož hladiny právě ráno dosahují svého vrcholu (2). Ve zkratce řečeno – podmínky na mazlení už v průběhu dne lepší nebudou, takže okénko od sedmi do devíti hodin je prostě „čas sexu“. A pokud tuhle výzvu přijmete, zajistíte si dobrou náladu, optimalizaci krevního tlaku i příval energie, co vás bude zvesela popohánět až do odpoledne (3). A to jsme se ještě nedostali k tomu, jakých parádních věcí se dočká váš mozek.

I hlava touží po rozkoši!

Ženy s větší mírou sexu mají podle kanadských vědců mnohem lepší paměť, protože fyzický projev lásky funguje jako zaručená vzpruha kognitivních schopností i myšlenkových procesů (4). Vlastně, kdyby jenom to. Uvolní se při něm také endorfiny, které působí jako přirozené léky proti bolesti, zatímco zabraňují úzkostem, zvyšují sebevědomí, a překvapivě zasahují i do regulace chutí k jídlu, takže svou roli sehrávají v dietě (5). Je tedy velmi pravděpodobné, že díky rannímu sexu si místo něčeho těžkého a nezdravého dáte k obědu lehký salát. A možná vás konečně přestanou lákat i sladkosti napěchované zákeřnými sacharidy. Vážně vám to nezní jako dokonalý plán?

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3955336/, (2) www.studyonline.ecu.edu.au/blog/how-to-leverage-dopamine-levels-for-optimal-study, (3) www.womenshealth.com.au/here-s-why-you-should-be-having-sex-in-the-morning/, (4) www.www.ox.ac.uk/news/2017-06-23-active-sex-life-improves-brain-power-older-adults, (5) www.medparkhospital.com/en-US/lifestyles/endorphins







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat