Hraní počítačových her způsobuje erektilní dysfunkci

S každou hodinou hraní on-line her se pravděpodobnost erektilní dysfunkce podstatně zvyšuje. Neuškodí, když to své drahé polovičce nějak opatrně naznačíte. Nebo snad chcete riskovat uspokojivý milostný život?

Typickou zálibou dnešní doby je hraní on-line her. Ať už je člověk „mastí“ v telefonu nebo na počítači, podle některých názorů (1) zlepšují náladu a představují odpočinkový útěk z každodenní stresující reality, což je takové psychické plus. Na druhé straně ale mohou i pořádně zavařit, protože jejich vlivem mužské nádobíčko přestává poslouchat. A to jako vážně.

Nebezpečí s každým klikem?

Čínští vědci prostřednictvím své nejnovější studie zjistili, že čas trávený před obrazovkou mužům dramaticky zvyšuje riziko rozvoje erektilní dysfunkce. K této znepokojivé pravdě došli poměrně jednoduchou cestou – několik let sledovali více než 200 tisíc příslušníků silnějšího pohlaví, přičemž zkoumali jejich volnočasové aktivity a dopad, který na milostný život respondentů mají. Experti po celou dobu měřili účastníkům hladinu testosteronu i dalších pohlavních hormonů, stejně jako míru deprese a úzkosti.

Dnes máš utrum, drahý!

Z nashromážděných poznatků vyplynulo, že každá hodina trávená hraním her pravděpodobnost erektilní dysfunkce ztrojnásobuje, což je skutečně alarmující informace. Malá zajímavost – pokud šlo třeba o sledování televize, luštění křížovek, čtení knih nebo poslech hudby, tedy činnosti, u kterých se také obvykle sedí, nic nenasvědčovalo tomu, že by to se zmíněnou poruchou mělo nějakou větší souvislost. Potíž tedy není v židli, ale opravdu v on-line hrách, které nadměrnému používání počítače a telefonu jenom přejí. To se už dlouho spojuje (2) s výrazně nižší úrovní jistého stimulujícího hormonu produkovaného mozkovou hypofýzou. Spolu s testosteronem je tento hormon odpovědný za stimulaci a „výrobu“ spermií, což může mít za následek právě zmíněnou dysfunkci. Co naplat, tuhle hrací zálibu svému drahému raději zakažte, v sázce je až příliš mnoho!

Zdroje: (1) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/andr.13611?utm_medium=email&utm_source=publicity&utm_campaign=publicity&utm_content=WRH_3_18_24&utm_term=ANDR, (2) www.mountsinai.org/health-library/tests/follicle-stimulating-hormone-fsh-blood-test






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat