Trapné sexuální otázky, na které odborníci nejčastěji odpovídají

Původ tekutiny vytékající z intimních partií nebo normálnost masturbačních návyků? Na tohle se lidé svých lékařů hodně vyptávají. Řeč přichází i na erotické pomůcky a jejich (ne)schopnost znecitlivit genitálie.

Nelze popřít, že oproti minulosti se o sexu hovoří s větší svobodou a uvolněním, a to na laické i odborné úrovni. Stále jsou však témata, která jsou považována za trapná a lidé se u nich trochu stydí. Touha po pravdě je však silnější než stud, proto těmto ošemetným otázkám lékaři čelí neustále.

Nemám tušení, co to ze mě vytéká!

Takzvaná ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus dokáže překvapit a vyvést z míry. Běžně se totiž zaměňuje s obyčejným močením, proto řada příslušnic něžného pohlaví přichází do ordinace s dotazem, zda se uprostřed vášně skutečně nemohlo stát „čurací faux pas“. I texaská sexuoložka Susan Milstein svým pacientkám opakuje, že ačkoli obojí pochází z močové trubice, tekutina dámské ejakulace je čirá a bez zápachu, přičemž obsahuje vysokou koncentraci specifického proteinu, který se vyskytuje i v mužském spermatu (2). O moč tedy vážně nejde!

Nemasturbuji až moc?

Španělského experta přes sexuální zdraví Francisca Ramireze se zase jeho klienti často ptají, jestli jsou jejich masturbační návyky stále v mezích normálu. „Bohužel, panující skepse k vlastnímu uspokojení přivedla společnost k myšlence, že je na masturbaci něco divného. Pokud ale nezasahuje do vašeho běžného života, klidně ji provozujte i několikrát denně, protože to zlepší spánek a zmírní stres,“ doporučuje tento specialista.

Bojkotuje vibrátor orgasmy?

Víc vibrací, víc zážitků. Erotické hračky používá zhruba 53 procent žen a 45 procent mužů (3), takže představují běžné pomůcky. Než se ale dostaly do ložnic a nočních stolků, musely urazit dlouhou a trnitou cestu plnou pomluv. Ještě nedávno se říkalo, že při nadměrném využívání znecitliví intimní partie, kvůli čemuž se pak orgasmu dosáhne jen těžko. „Zažijete-li v genitáliích ztrátu citlivosti, sexuální hračka rozhodně není viníkem. Může to být důsledek zdravotních potíží, proto si domluvte schůzku se svým lékařem,“ vysvětluje americká gynekoložka Sherry Ros s tím, že je to v její ordinaci omílané téma.

Zdroje: (1) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ca.23654, (2) www.huffpost.com/entry/embarrassing-sex-questions-expert-ano_l_65f369a5e4b0651fa4a236cc, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19453881/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat