Podlaha jako zrcadlo. Jak ji vytřít, aby se z ní dalo jíst?

10.05.2017 | Testování

„Tady by se člověk nemusel bát z podlahy ani jíst.“ Tak takovouto pochvalu bychom jistě rádi slyšeli i ve vztahu ke svému domovu. Dá se ale tak čisté podlahy dosáhnout bez hodin drhnutí a zničených rukou či kolen? A jak vlastně poznat, že jsme obstáli?

Máte-li doma dřevěné, laminátové nebo vinylové, PVC či podobné povrchy, pak se vaším nezbytným pomocníkem stane kýbl s vodou, saponátem a hadrem na podlahu či mopem. Jenže co si budeme povídat – ani s těmi nejlepšími pomocníky se vytírání podlahy v mnoha domácnostech neřadí k nejoblíbenějším činnostem.

Není divu. Od věčného máchání hadru ve vodě máme zničené a vysušené ruce, od drhnutí podlahy pak otlačená kolena a bolavá zápěstí. A tak není divu, že si často práci „ulehčíme“ a v rámci zachování vlastního zdraví či pohodlí vytírání lehce odbydeme. O tom, že bychom na podlaze pak servírovali nějaké jídlo, nemůže být ani řeč.

Malé testy

Schválně zkuste příště některý z následujících testů, jež odhalí, zda máte podlahu opravdu jako zrcadlo. Jak na to? Existují tři jednoduché metody!

  1. Co oči nevidí… Asi nejjednodušší a základní test. Má-li být podlahová krytina lesklá, opravdu se leskne? A nejsou některá místa matnější, nebo naopak lesklejší? Nezapomněli jste v koutě nějaký ten prach? Pokud máte nějaké pochybnosti, nezbývá vám, než se dát znovu do úklidu.
  2. Ponožka sem, ponožka tam. Vezměte papírovou kuchyňskou utěrku a přejeďte s ní po podlaze. Zůstala bílá a není na ní ani smítko? Pak máte po starostech. Pokud se na ní ale zachytily nečistoty, nezbývá vám, než znovu zakleknout s kýblem a hadrem a podlahu znovu vytřít, tentokrát důkladněji. Někdo doporučuje provést tento test s bílými ponožkami – je to sice pohodlnější a jistě vyzkoušíte čistotu větší plochy povrchu než s jednou utěrkou, ale zase vám stoupne spotřeba bílých ponožek.
  3. Kdo přiloží dlaň. A závěrečný test – i když na povrchu podlahy nebudou žádné viditelné nečistoty a ani ponožky nic neodhalí, pořád ještě nemusíte mít vyhráno. Zkuste se spolehnout na svou dlaň – přejeďte jí na několika místech podlahu, abyste zjistili, zda není ulepená apod. (to, že sladký čaj, který rozlilo vaše dítko, už není vidět, neznamená, že se na podlaze stále nevyskytuje a že neodolal prvním úklidovým snahám).

Velký pomocník

Nejjistější ovšem bude vyměnit onen kýbl a hadr za poněkud výkonnějšího pomocníka. Jedním z těch, kteří vám zaručí dokonale čistou podlahu – navíc bez zbytečné námahy a máčení rukou –, je třásňový mop Easy Wring and Clean TURBO od Viledy, jenž splňuje ty nejnáročnější požadavky na úklid. Všechny podlahy zanechá tak čisté, že obstojí v jakémkoli testu a rozhodně byste se nemuseli bát z povrchu, který jste sním vytřeli, cokoli jíst. Ostatně se o tom mohly přesvědčit i naše testerky, které tento revoluční mop vyzkoušely. Jak s ním byly spokojeny?


Třásňový mop Easy Wring and Clean TURBO od Viledy obstojí v každém testu, o čemž se přesvědčily i naše testerky.

„Je super, krásně se s ním vytírá. Kladně hodnotím především ždímací mechanismus, mop se vyždímal dobře. Dobrý je rovněž trojúhelníkový tvar vytírací plochy mopu, dostala jsem se s ním hezky do rohů. Třásně nabraly i zapomenuté nečistoty. Určitě nákupem neprohloupíte,“ napsala v hodnocení testerka tauchmanovav.

Podobné zkušenosti měla i další z testerek, s přezdívkou barburyba: „Bylo to o 100 % lepší než s normálním kyblíkem. Nikde se nic nehoupalo, voda se nevylévala a rukojeť je opravdu příjemná. Samotný mop vytírá perfektně a zvládne i chlupatý byt od domácích mazlíčků a prach po bourání zdí.“

Také testerka enesis nešetřila chválou. „Mop se dá lehce složit, nastavit délku tyčky, jakou potřebuji. Kyblík je lehký a ždímání mopu šlapadlem hračka. Snadno se vytírají všechna zákoutí a po šmouhách žádné stopy,“ napsala v hodnocení. Ostatně nejen testerky se se svými zkušenostmi svěřily. „Parádní třásňový mop, nedávno jsem si ho pořídila a jsem s ním maximálně spokojena,“ nešetřila chválou jessinka.

Za všechny to pak shrnula uživatelka s nickem Frana: „Naprosto super pomocník. Měli jsme doma už hodně mopů, ale tento je nej.“







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat