Dřevo, vinyl, dlažba: Jak o ně pečovat?

22.06.2017 | Testování

Podlahy. Máme je doma všichni, a tak víme, kolik práce vyžaduje udržovat je v čistotě. Jakou péči potřebuje lino nebo vinyl a jak se správně starat o podlahu dřevěnou? Stačí mít ty správné pomocníky!

Jak na ni

Zamést, vytřít... Zdá se to jako jednoduchá záležitost, ale občas je to pěkná věda. Nešetrným zacházením totiž můžete povrch podlahy poškodit a snížit tak jeho životnost. Jak se tomu vyhnout? Poradíme vám!

Vinylová podlaha


Každý povrch vyžaduje jinou péči. Správný pomocník si ale poradí se všemi typy podlah.

Vinyl je poměrně odolný a také nenáročný na údržbu. Stačí mu pravidelné zametání/vysávání a vytírání. Dejte pozor, abyste používali čisticí prostředek šetrný k vinylu, jinak hrozí, že narušíte jeho svrchní vrstvu.

Na odolnější skvrny můžete použít čističe na bázi alkoholu. Nezapomeňte je pak z podlahy opláchnout. Stejně můžete pečovat také o podlahu pokrytou PVC a obdobnými materiály.

Dřevěná podlaha

Pravidelně podlahu zbavujte nečistot buď vysavačem, nebo smetáčkem a poté ji ještě vytřete. Snažte se používat přírodní, co nejméně agresivní čističe. Jinak hrozí, že zbytečně poškodíte citlivý dřevěný povrch.

Všímejte si nejrůznějších poškození podlahy a snažte se je okamžitě opravovat (nejrůznější prasklinky či odřeniny). Pokud nejste zrovna „kutilský typ“, nechte to opravdu raději profesionálům. Prodloužíte tak životnost dřevěné podlahy.

Dlažba

Jestliže máte podlahu pokrytou dlažbou, minimálně jednou týdne byste ji měli vysát nebo zamést a potom vytřít. Vyplatí se používat prostředky přímo určené pro mytí dlaždic. Jestliže čisticí prostředek zanechá na dlažbě „mapy“, znovu podlahu vytřete, tentokrát pouze s pomocí hadru/mopu namočeném v čisté vodě.

U dlažby se nečistoty velmi rády usazují ve spárách – i ty je proto třeba pravidelně čistit. Pomůže vám při tom starý dobrý kartáček a směs sody s peroxidem.

Není mop jako mop


Naše testerky byly s Easy Wring Ultramat od Viledy víc než spokojené.

Ať už máte doma podlahu z jakéhokoli materiálu, práci si můžete výrazně ušetřit také výběrem toho správného pomocníka. Málokomu se dnes chce lézt po podlaze s mokrým hadrem a tahat za sebou kýbl plný špinavé vody. Naštěstí se můžete spolehnout na moderní a především efektivní mopy. Jeden z nejoblíbenějších na trhu (a také nejúčinnějších) Easy Wring Ultramat od Viledy měly možnost otestovat naše testerky.

Díky praktickému pedálu stačí jednoduše sešlápnout a Easy Wring Ultramat vyždímá mop do poslední kapky za vás. Optimální savost zaručuje tkanina ze 100% mikrovlákna a chytrý tvar ždímače zabrání vyšplouchnutí vody, nemusíte se tedy obávat vodní spouště všude okolo. Unikátní „XXL power zóna“, kterou je mop vybaven, je ideální přímo na důkladné čištění podlah. Zvyšuje totiž tlak na podlahu, když na mop přitlačíte, a snadno tak odstraní veškerou odolnou špínu a všechny skvrny.

Jak se Easy Wring Ultramat osvědčil našim testerkám?

Z mopu jsem vyloženě nadšená. Dokáže se dostat na nepřístupná místa, je lehký, ždímání mopu je snadné a dobře se s ním manipuluje. S mopem začal vytírat dokonce i můj manžel a také si ho pochvaluje. Pokud si někdy budu kupovat nový mop nebo budu někomu radit při výběru, určitě zvolím právě tento,“ rozplývala se testerka Petruska16.

Za pravdu jí dala i testerka Hajdula: „S mopem Vileda jsem moc spojená, konečně nemusím vytírat podlahu na všech čtyřech. Mop je praktický a hned připravený k použití. Velká vytírací plocha, ždímací šlapací systém je také super, vymáchám, sešlapu (pokud potřebuji mít mop hodně vyždímaný, sešlápnu vícekrát, když mokřejší stačí párkrát). Kbelík je také dostatečně velký. Mop doporučuji.“

Mop je skladný, a pokud ho nepoužíváte, nezabírá moc místa, protože tyč je teleskopická. Kbelík je dostatečně veliký, takže se v něm dá skvěle vymáchat. A hlavně perfektní je pedálový systém ždímání. Stačí párkrát sešlápnout a mop je připraven na vytírání. S mopem to jde snadno a zároveň se bez problému dostane i do všech rohů. Určitě doporučuji jako skvělého pomocníka na úklid,“ napsala testerka andrysek111.


Easy Wring Ultramat nadchl nejen testerky, ale i další uživatelky, které mají s mopem zkušenosti.

O své zkušenosti s Easy Wring Ultramat se podělily i čtenářky, které již mop mají doma. A ani ony si ho nemohly vynachválit!

Parádní mop. Má teleskopickou pryč, což šetří záda, dobře se s ním manipuluje. Nejlepší je to ždímání, takže podlaha není zbytečně mokrá. Hlavice mopu umožňuje pohodlně stírat v obloučcích,“ svěřila se deeana.

Bydlím v bytě, kde jsou různé podlahové krytiny  – PVC, dřevěné parkety i dlažba.Tento úklidový set obsahuje praktický a úžasný plochý mop, teleskopickou tyč a kýbl se ždímacím košem. Mop se dostane i do nejméně dostupných míst. Rozměr mopu je dostatečně dlouhý  – hlavice mopu má rozměr 36×14 cm. Praktická teleskopická tyč vám usnadní pohyb i díky variabilnímu otočnému kloubu. Ždímací kýbl je zcela jedinečný a velice usnadňuje práci. Díky pedálu není totiž potřeba žádné námahy při ždímání. Navíc podlaha je brzy suchá a krásně čistá. Mycí návlek se snadno připíná a lze jej prát na 60 °C. Nelituji, že jsem si tento produkt zakoupila. Kvalita ceně odpovídá. Jsem velice spokojená. Úklid se pro mě stává zábavou,“ shrnula mersim.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat