REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Zadeček pěkně v suchu. A ekologicky!

27.06.2019 | Testování

Pokud jste novopečenou maminkou nebo novopečeným tatínkem, už moc dobře víte, kolik plínek je za den schopný spotřebovat váš drobeček. Vzhledem k tomu, že většina rodičů sahá po plenkách papírových, množství odpadu v domácnosti utěšeně narůstá. A ekologie jde stranou. Naštěstí existují i plenky, které dokážou přírodu šetřit. A právě ty jsme otestovali v našem redakčním testování.


Celkové hodnocení: 97%

Hodnocení: 41 testerek


Těmi plenkami jsou Monperi Eco Comfort a otestovali jsme je v redakci na třech malých dobrovolnících (ne že bychom jim dali vzhledem k jejich věku na výběr). Zorčinu synovci Tadeáškovi, synkovi naší spřátelené bloggerky Nellie_Step Samuelovi a Kačence – dcerce naší kamarádky Táni. A jak byli malí testeři (a hlavně jejich maminky) spokojení?

Jde o zdraví i přírodu


Hledáte plenky, které jsou šetrné nejen k dětské pokožce, ale i k životnímu prostředí? Pak jsou pro vás Monperi Eco Comfort jako dělané!

Když jsem Kačenku čekala, byla jsem přesvědčená, že budu používat jen a jen látkové plenky. Akorát realita mě trochu zaskočila. Nejenže jsem zjistila, že mi vůbec nestačí zásoby plen, co jsem nakoupila, ale navíc bych vlastně skákala jen kolem pračky a ne kolem Káti. Takže přišly ke slovu pleny papírové,“ popisuje Táňa. Ačkoli to bylo pohodlné, když jen měnila plenky bez námahy s praním a žehlením, přece jen se podle jejích slov nedobře koukalo na hromady v koši. „Nikdy bych nevěřila, kolik odpadu každý den vyprodukuje několikakilové miminko. Vždycky jsem byla zvyklá všechno poctivě třídit a najednou pomalu nestíháte běhat k popelnici. Takže jsem se začala koukat po ekologičtějším řešení,“ říká mladá maminka.

Také Tadeáškovi rodiče před narozením syna přemýšleli, jaké pleny budou používat. „Rozhodli jsme se rovnou od začátku najet na model ‚doma látkové, venku papírové‘. A docela se nám daří to dodržovat, i když někdy papírové pleny přece jen převažují. Kromě toho, že jsme chtěli pleny šetrné k přírodě, jsme se koukali i na takové, které budou co nejméně ‚chemické‘. Přece jen dítě absorbuje pokožkou spoustu látek, se kterými by nemělo ani přijít do styku,“ popisuje Zorčin bratr, pyšný tatínek malého Tadeáška.

Vyrážky jsou minulost

A právě obě kritéria, která při výběru plen pro svá miminka jistě řeší i další novopečení rodiče, splňují testované plenky Monperi Eco Comfort. Jedná se totiž o hypoalergenní, ekologicky šetrné jednorázové dětské plenky, které jsou vyrobeny z trvale udržitelných, environmentálně šetrných zdrojů. Buničina v plenkách pochází z šetrně obhospodařovatelných lesů (FSC). Neobsahují chlor (jsou běleny metodou TCF), parfemaci, latex ani ftaláty.


Zadeček v suchu celou noc? S plenkami Monperi Eco Comfort žádný problém!

Navíc díky absenci zbytečných chemikálií jsou plenky Monperi hypoalergenní. „Po těchto plenkách se Samuelkovi netvořily žádné opruzeniny, jako tomu bylo mnohdy u plen jiných značek. Takže za nás jsou tyto pleny jednoznačně super,“ chválila boggerka Nellie_Step, která s naší redakcí spolupracuje.

Zvláště teď v létě jsou asi plenková vyrážka a opruzeniny tématem spousty rodičů, nás nevyjímaje,“ popisuje Táňa. Plenky Monperi díky superabsorpčnímu systému ihned odvádějí moč od pokožky dítěte a tím ji udržují nejen suchou, ale také chráněnou před vyrážkami. Navíc perforovaná vrstva efektivně a rovnoměrně rozvádí moč a umožňuje cirkulaci vzduchu uvnitř pleny. Absorpční systém se ovšem osvědčil i jinak. „Díky velké savosti mám u plenek jistotu, že v noci neprotečou. Další plus je absorpční proužek, který ukazuje, zda je plenka na vyměnění, nebo ne,“ chválí Nellie_Step.

Sedí skvěle


Plenky Monperi Eco Comfort v našem testování jednoznačně uspěly!

Plenky mají navíc měkké manžety kolem nožiček, které nejen brání protečení, ale také poskytují děťátku maximální pohodlí. „Dokonce i tomu našemu divochovi, co se pořád mele a nejspíš z něj bude nějaký sportovec podle toho, jak neustále kope nožičkama, plenky skvěle padnou a drží,“ usmívá se (poměrně) novopečený Tadeáškův táta. K dokonalému přilnutí k dětskému tělíčku ostatně kromě manžet přispívá i pružný bederní pas a snadné uchycení plenek pomocí suchého zipu.

S plenkami Monperi Eco Comfort jsme se Samuelkem vážně moc spokojení,“ uzavírá Nellie_Step. A přidává se k ní i Táňa: „Monperi pro mě byly docela překvapení. Nebylo to pro mě první setkání s ekologickými plenkami, ale rozhodně nejlepší! Už jsme totiž s Káťou jedny ekopleny zkusily a bylo to docela zklamání, protože vůbec nedržely a po pár nehodách jsem jim musela dát sbohem. To Monperi jsou prostě skvělé a my u nich zůstaneme.“

Více informací na www.monperi.cz

19.01.2023

Skvělé plenky , které dobře sajou. Jsem s nimi spokojená

20.12.2022

Je to super, rozhodně všichni vyzkoušejte, moc doporučuji

20.11.2022

mohu dopooručit, neprotékají, nesmrdí.

žádné nejsou

27.10.2022

Velmi dobrá savost, kvalitní plenky, dostupná cena

04.02.2022

Kvalitní pleny. Dobře zadržují vlhkost. Dostupná cena

19.08.2021

Jsou fajn, žádná alergicka reakce.

Zůstanu u značky co používám. Tyto jsou dost drahé

13.03.2021

mají velmi dobrou savost, nedráždí takže jsou i pro citlivou pokožku

16.10.2020

Dobrá savost plen, ekologicky obdouratelné, nezatěžují životní prostředí.

11.05.2020

Dcera má velmi citlivou pokožku a tyto plenky ji sedí dobře. Jsou dobré tvarované, krásně sedí, lepitka drží. Celkově jsem spokojený. Vyzkoušeli jsme jen je do balení a vzhledem k ceně jsme se rozhodli pro jinou značku.

Drahé

12.11.2019

Monperi Eco Comfort jsou úplně top plenky na trhu za nás určitě lepší neznáme, jediná nevýhoda je orpavdu vysoká cena, oceńuju bio složení udržitelnost a také tože nejsou bělené chlorem což zadke mého synka ocení

11.11.2019

Jsou rozložitelné, skvěle sají, nejsou bělené chlorem a nejsou parfemované. Dcerka zkoušela cca měsíc a žádné opruzení či jiná nehoda. Plenka vydržela přes celou noc bez protečení. Za nás super plenky!

Možná design a lepší cena.

06.11.2019

Výborné plenky, jen drahé. Ekologickým produktům obecně fandím, takže budu fandit i ekologickým plenkám pro děti. Dobře drží, regenerují citlivou dětskou pokožku. Určitě produkt, který stojí za vyzkoušení.

16.10.2019

Plenky MonPeri jsem ke konci plenkovacího období zkoušela a byly perfektní. Hlavně nebyly cítit chemií, tak jako mnoho jiných hned po rozbalení balíku. Tyto jsou proto vhodné zejména tehdy, kdy dítko trpí na vyrážky či ekzémy.

Poněkud vyšší pořizovací cena.

15.10.2019

S plenkami Monperi Eco Comfort jsme strasne mco spokojena, snyke nesnes klasicke chemicke pleny belene chlorem atyhle mu envaid, nema po nich zadny ekzem ani vyrazku a udrzi jeho zadecek v suchu bez rpoblemu

20.09.2019

Tyto plenky jsem kupovala nejmladšímu synovi..byly skvělé .neprotékali ani zadeček nebyl nikdy opruzený :D Ani cenově nevyšli moc draho ale od větších velikostí už se nevyplatilo je kupovat...Za nás můžu doporučit ale samozřejmě každému miminku sedí něco jiného..

28.08.2019

MonPeri jednorázové dětské pleny jsou neparfémované, bez PVC, a hlavně obsahuji regenerační složku z aloe vera, což velmi oceňují. Dětské plenky jsou měkké a krásně drží neprotékají což je velmi velká výhoda.

celkem drahé

11.08.2019

Preferuji ubrousky mon peri před ostatními, protože jsou šetrnější vůči životnímu prostředí. Jsou jemné, pevné, dostatečné navlhčené. Nedráždí dětskou pokožku a netrhají se. Balení se dá opakovaně otvírat a zavírat, takže ubrousky nevysychají. Cena je velmi přijatelná a na výběr různě velká balení.

02.08.2019

Monperi plenky jsou super, krasne miminku sedi, pruzne pasky moc hezkyprilehaji k telicku miminka a zabranuji prosaknuti tekutin, gumicka vzadu taktez vse drzi tam, kde ma, libi se mi ze jsou ekologicke a setrne k prirode, cena je ale bohuzel dost vysoko, proto jsou pro spoustu lidi cenove nedostupne

cena

01.08.2019

Jako máma 2letýho roštaka jsem na plenky velmi náročná. Mon peri patří mezi lepší značky, ale za nás špatně drží. Syn je neustále někde v letu a čysto se mu plínka svezla a ml pak počůrané kalhoty. Ale není po nich opruzený a pokud se plena nesveze, tak opravdu dobře saje.

31.07.2019

Myslím, že každá dětské prdelka si zaslouží mít na sobě kvalitní plenky, aby tělo mohlo dýchat, opruzeniny nejsou nic příjemného. Monperi Eco Comfor jsou prodyšné a každá maminka a prcek z nich mají dobrý pocit!

31.07.2019

Tyto plenky jsme dostaly jako dárek a jsou naprosto skvělé. Krásně rovnoměrně odvádí moč, netvoří se žádné opruzeniny, krásně přiléhají ke tvaru miminka a nikde nic nepropustí. Líbí se mi,že jsou ekologické, neobsahují žádné chemikálie.

Cena

27.07.2019

Nerelevantní hodnocení smazáno redakcí.

23.07.2019

Tyto plenky jsme s naším drobečkem vyzkoušeli a nemúžu jím nic vytknout. Cena je sice lepší, ale co bychom pro ty naše miláčky neudělali...vždy chceme pro ně jen to nejlepší a protukty od značky Monperi rozhodně jsou. Nejen, že pleny udrží zadeček v suchu, ale zároveň jsou šetrnější k přírodě narozdíl od klasických značek.

Cena

18.07.2019

REDAKČNÍ TESTOVÁNÍ: Zadeček pěkně v suchu. A ekologicky ! Největší výhodou těchto plenek je podle mě jejich hypoalergenní složení,které neobsahuje škodlivé látky,díky tomu se netvoří opruzeniny jako u jiných plen.

14.07.2019

To nejlepší pro naše maličké. Propracovaný upínací systém zaručí, že se plenky nesesmeknou, drží pevně, neškrtí, jsou pohodlné. Snaha o ekologickou variantu plenek vítám o oceňuji. Absorbční schopnost plenek je vysoká, jemný povrch nedráždí pokožku, pevné, jemné, šetrné.

14.07.2019

Plenky Monperi Eco Comfort jsou zajímavou revoluční novinkou. Jsou prostě skvělé, ekologické a přitom i velmi praktické, cenově dobře dostupné. Přilnou dobře k zádíčkům a nepropustí žádný obsah. Rozhodně doporučuji.

13.07.2019

Plenky jsem vyzkoušel na svém miminku a spokojenost. Líbí se mi, že jsou ekologické a šetrné k miminku. Neobsahují chemické látky a nehrozí opruzeni zadečku. Syn se mi po nich nikdy neoprudil, i. Když jsem ho zrovna nenamazal.

Vyšší cena

09.07.2019

Báječné plenky šetrné k přírodě i k miminku. Rozumný kompromis mezi plenkami tradičními a moderními, ale těžko zpracovatelnými pro životní prostředí. Dětské tělíčko je dokonale suché díky funkční absorbční vrstvě. Žádné pupínky a vyrážky. Dobře drží na tom správném místě, jsou pevné, ale jemné a pružné. Dobře se s nimi manipuluje, neškrtí, neškrábou. Cena rozumná, balení dostatečně velké.

09.07.2019

Kamaradka pouziva tyhle pokud se nepletu a jsou spokojeni. Mi uz jsme skoro bez plen takze spis odnaucujeme ale kdybych mela dalsi mimco urcite bych do nich sla. Za kamaradku a spokojeny zadekcek jejiho mimca doporucujeme. Vyssi cena u plen pokud mi vyhovuji mi nejak nevadi sami jsme kupovali jedny z kvalitnejsich protoze resit pak plac a bolavecele misto pod plenou vyjde draz s kremama nez kvalitni pleny.

07.07.2019

Tyto pleny používá i moje dcera pro svého syna.Jelikož žije v zahraničí,tak když se chystá do ČR, a aby nemusela sebou tahat pleny požádala mně abych nějaké koupila.A jelikož babička tomu nerozumí,sáhla jsem po těchto a udělala dobře.Pleny dobře absorbují,nezapáchají a suchý zip dobře drží,takže se dají použít opakovaně.Po zkušenostech doporučuji všem maminkám

04.07.2019

Pleny Monperi jsou mé oblíbené. Jsou vyrobené v ČR, Jsou šetrnější k přírodě i dětské pokožce. Dítěti pěkně drží, neprotékají, jsou neparfemované a po použití nezapáchají chemií. Lepící pásky drží opakovaně. Dítě se v nich pohybuje bez problému.

03.07.2019

Tyto plínečky jsou z velmi kvalitního materiálu a tomu taky odpovídá vyšší cena. Ale to se u kvality čekává. S plínkami jsme spokojená. Neprosakují a pěkně udrží vše uvnitř, aniž by dráždily zadeček .

02.07.2019

Tak tyto plínky jsem začala kupovat na doporučení kamarádky. Prvně mě odradila cena, ale pak jsem si řekla, že pro dítě má být všechno nejlepší. A udělala sjem dobře. Zadeček dítěte je opravdu v suchu a zapařeniny nemají šanci

02.07.2019

Tyto pleny mají velikou přednost,že jsou jedny z mála ekologické.Dobře sedí,a v noci neprotečou.Dokonale přilnou k tělu.Májí pružný bederní pás.Dobře absorbují vlhko.Miminko je stále v suchu.Lehkou manipulaci zvládnou i tatínci.

Žádné.

02.07.2019

Dobře znám a používám ubrousky monperi. Ekologický dopad námi používaných výrobků mi leží na srdci. Krom toho, že jsou tyto plenky ekologicky šetrné, jsou šetrné a nezávadné také vůči jemné dětské pokožce. Jsou jemné, hebké, nedráždí. Skvěle sedí, nesmekají se. Hlavní je ale to, že dobře absorbují tekutinu, odvádějí ji do jádra plenky a udržují miminko v suchu. Dobře se s nimi manipuluje.

02.07.2019

Vše co je ekologické je pro mě i lákavé - je to šetrné k životnímu prostředí, i když kolikrát dražší. Plenkai MonPeri vypadají dobře. Neprotékají, nedráždí pokožku, není cítit žádná nepříjemná vůně, jsou tenké, ale hodně absorbují. Jsou vyrobeny v České republice a to je jejich plus.

01.07.2019

Tyto plenky MOn Peri jsou skvělé a havně ekologické, což je dnes velmi důležité. Jsou šetrné a zadeček dítěte je opravduu v suchu. Koupila jsem si je na základě vzorku a byal sjem moc spokojená, syn taky, zak nyní je používáme.

28.06.2019

Tyhle pleny jsou prostě skvělé. Ekologické a přitom i velmi praktické. Cenově jsou navíc dostupné. Přilnou dobře k zádíčkům a nepropustí žádný obsah.A manžety kolem nožiček jsou s ochranou proti protečení takže poskytují maximální komfort při pohybu.

28.06.2019

Tyto ekologické pleny jsem už viděla na internetu,kde na mě koukla reklama. jelikož se snažím trochu přírodě pomoci,tak mě jedoduše zaujaly.Líbí se mi,že nejsou cítíit nějakým smradem,jak u většiny plen a nejsou obrovské,u některých má dcera totiž zadek jak Ferda mravenec :D

cena je vyšší

27.06.2019

S plenkami MonPeri jsme velice spokojeni. Dobře padnou, neprotékají, nedráždí pokožku, není cítit žádná nepříjemná vůně, jsou tenké, ale hodně absorbují. Oceňuji kvalitní zapínání, které drží i po opakovatelném zapnutí a také to, že jsou ekologické. Vlhčené ubrousky MonPeri jsou velikostně akorát, vejdou se do každé kabelky a nejsou parfemované. Na obou výrobcích se mi líbí, že jsou vyrobeny v České republice.

Snad jen vyšší cena.

27.06.2019

Tyto ekopleny si pořídila moje kamarádka, která nedávnou porodila krásnou holčičku. Udělala si průzkum na trhu a narazila na tyto, spíše jí byly doporučeny a je s nimi velice spokojena, protože nedráždí dětskou pokožku a také jsou k přírodě šetrnější. Moc je doporučuje.

Zatím žádné nezjištěny.

Další hodnocení


Zdarma produkt k testování!

Ohodnoťte tento produkt

Reklama

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Jelikož Váš email je již na platformě Tryin.cz zaregistrován, prosíme, propojte si účty na základě informačního emailu, který Vám odešleme na Vámi zaregistrovaný email. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Propojit s TryIn.cz

Právě Vám odesíláme email, ve kterém naleznete odkaz k propojení Vašich testovacích účtů.

Email dorazil do Vaší emailové schránky. Prosím zkontrolujte ji a postupujte dle instrukcí.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Pouze potvrďte, prosím, vytvoření Vaší registrace v platformě Tryin. Vaše osobní informace uvedené v profilu Vám budou přeneseny do nové platformy. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Vaše registrace do platformy TryIn se právě vytváří. Za okamžik budete přesměrován/a do svého nového účtu.

Vaše oblíbené testování se nyní přesouvá na novou platformu TryIn. Nic se pro Vás z hlediska testování nemění. Stále budete mít možnost testovat, jako doposud. Věříme, že budete s novým uživatelským prostředím spokojeni.

Přejít na TryIn.cz

Chyba

Pro propojení účtu nemáte vyplněny všechny potřebné údaje, doplňte je prosím v administraci profilu a proveďte propojení znovu.



Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat