Prostreno.cz

Jedlá soda má i kosmetické využití. Poznejte její schopnosti

Mnoho lidí používá jedlou sodu jenom v kuchyni. Patříte mezi ně i vy? Pak by vás mohlo zajímat, že báječně funguje na rozšířené póry. Ovšem připravit si z ní můžete i peeling nebo vlastní účinný deodorant!

S největší pravděpodobností je jedlá soda nedílnou součástí vaší domácnosti, protože se dá skvěle uplatnit nejen při vaření a pečení, ale také při úklidu. Věděli jste, že se díky ní dá také zkrásnět? No opravdu, tenhle pomocník za pár korun by neměl chybět v kosmetickém kufříku žádné ženy! Zde je několik nápadů, jak s jedlou sodou „naložit“. Který zkusíte jako první?

Lázeň pro sametově hladkou pleť

Ještě jste neobjevili krém, který by vám zaručil hedvábnou a jemnou pokožku, co přímo láká k pohlazení? Zkuste sodu! Půl šálku si přidejte do vany a pobuďte v ní zhruba 20 minut. Když tuto kúru budete opakovat, během krátké doby zaregistrujete hodně příjemné a hebké změny.

Ovesný peeling. Jeho účinky vás nadchnou

Děláte si peeling pravidelně? Jestli ne, tak byste měli. Toto šetrné odstranění odumřelých a poškozených buněk značně přispívá k celkovému zlepšení kvality pokožky. Pokud tápete, jak se něco takového vůbec provádí, i v tomto případě doporučujeme vsadit na jedlou sodu. Budete potřebovat tři polévkové lžíce, k nim přimíchejte tři lžíce vody a stejné množství ovesných vloček. Získanou směsí si několik minut krouživými pohyby jemně masírujte obličej. Poté nezbývá nic jiného, než smýt pozůstatky a potěšit se pohledem v zrcadle. Bude to radost na pohled i na omak!

Fígl na zmenšení pórů. Rychle a snadno

Rozšířené póry jsou samozřejmě hodně viditelné, proto mohou způsobovat nepříjemné pocity „majitele“. A co hůř – snadněji se do nich dostanou nečistoty, které jen nahrávají vzniku akné a podobných kosmetických nešvarů. Jak na ně? Jedno řešení by se našlo – představuje ho jedna lžíce jedlé sody a šálek vlažné vody. Promíchejte (důkladně) obě ingredience a pastu si aplikujte na tvář. Po chvilce působení vše smyjte a použijte hydratační krém.

Deodorant v prášku? I to je možné

Máte potíže s nadměrným pocením a nevíte si rady ani s případným zápachem? Východisko z této situace může být lžička jedlé sody se třemi kapkami vašeho oblíbeného esenciálního oleje. Tento „deodorant“ vlastní výroby zabraňuje pocení, pohlcuje vlhkost, a navíc krásně voní. Co víc si přát?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat