Prostreno.cz

Překvapující síla kávy. Pomocník v kosmetice i při úklidu

Věděli jste, že káva má i jiné úžasné schopnosti, než budit po ránu unavené spáče? Přestože kávu třeba vůbec nepijete, jednu sklenici byste pro různé účely měli mít vždy připravenou ve spíži. Pomůže totiž například s připáleným nádobím nebo celulitidou.

Pro krásné vlasy

Káva skrývá mnoho možností využití a jednou z nich je i péče o naše vlasy. Nejenže brunetám dodá lesk a sytější odstín jejich hřívy, obecně ale dokáže také posilovat vlasové cibulky, takže účinně bojuje proti vypadávání vlasů a pomáhá jejich posílení a růstu. Za vším nestojí nic jiného, než v kávě obsažený kofein. Postup aplikace je velmi jednoduchý. Uvařte si pořádný šálek silnější kávy, kterou následně přes jemné sítko přeceďte, abyste se zbavili lógru. Odvar nechte vychladnout a vlasy umyjte tak, jak jste zvyklí. Po smytí šamponu odvarem vlasy polijte a nechte chvilku působit. Poté je opláchněte a vysušte. Rozdíl na sebe nenechá dlouho čekat.

Pohlcovač pachů

Káva má skvělé neutralizační schopnosti. Pokud vás tedy v bytě, lednici nebo skříních trápí nepříjemný zápach, stačí, když nasypete pár polévkových lžic do misky a tu pak postavte na místo, kde vám to nevoní. Káva do sebe natáhne veškeré pachy a vy ji pak už jen jednoduše vysypete do koše. V případě silnějšího odéru je nutné kávu v misce několikrát vyměnit.

Boj proti pomerančové kůži

Pokud jde o kofein, má kromě posilování vlasových kořínků ještě schopnost zbavit naše tělo nevzhledných dolíčků a odumřelé pokožky. Mletou kávu můžete přimíchat do přípravků na tělo nebo ji použít samotnou. Snáze se používá spařená, takže pokud vám zbyl lógr z odvaru na vlasy, určitě ho nevyhazujte a vzniklou pastou pořádně promasírujte problematické partie. Funguje jako účinný peeling, který prokrví a vypne vaši pokožku.

Připáleniny

Připálené hrnce nebo sporák nemusejí být problém, máte-li po ruce trochu tohoto mletého zázraku. Káva funguje jako abrazivum nejen v případě naší pleti, ale i tehdy, potřebujete-li se účinně zbavit připečeného oběda z vašeho nádobí. Jednoduše ji nasypte na připáleniny, zakápněte trochou saponátu a vydrhněte houbičkou. Káva vás kromě nečistot zbaví i zápachu po připálenině.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat