Prostreno.cz

Nečekaná špinavá místa v domácnosti

Každý den vysáváte, utíráte prach nebo omýváte toaletu a máte pocit, že je vaše domácnost jako ze škatulky a dokonale čistá? Vyvedeme vás z omylu! V každé domácnosti jsou místa, kterým věnujeme méně pozornosti, než by bylo třeba. Která místa se počítají mezi ty nejšpinavější v našich domácnostech?

Stojan na nože

Stojan na nože lze ve většině případů umýt jen těžko. Zejména dřevěné typy s úzkými výřezy čistíme jen velmi sporadicky. Jenže do úzkých škvír se celoročně práší a také v nich ulpívají zbytky jídla a mastnota, které mají za následek množení bakterií a následnou kontaminaci potravin skrze používané nože. Pořiďte si stojan, který lze čas od času umýt v myčce při vyšší teplotě.

Kuchyňské úchytky

Kuchyňskou desku otíráme každý den. Úchytkám šuplíků a skříněk už tolik pozornosti nevěnujeme. Přitom jsou to právě ony, na které saháme rukama od syrového masa a jiných, ne vždy čistých potravin. Pokud chcete vařit a jíst zdravě, otírejte denně nejen pracovní plochu, ale také úchytky.

Vysavač

Vysavač čistí naše podlahy od prachu a drobečků, ale kdo čistí vysavač? Pravidelné čistění filtrů, ale také celého přístroje by mělo být na seznamu vašich týdenních povinností. Jinak si všechny bakterie, které ve vysavači žijí, roznášíte a rozfoukáváte po bytě.

Vypínače

Také myjete vypínače jen tehdy, když jsou viditelně špinavé? To je ale velká chyba! Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejpoužívanějších věcí v našich domácnostech, je jasné, že se čistotou zrovna neskví. Nechtějte vidět, jak vypadá vypínač běžné domácnosti pod mikroskopem.

Kliky a páky baterií

Podobně jako vypínače nebo kuchyňské úchytky, jsou i kliky a páky vodovodních bakterií pokryty miliony bacilů a špínou. Pravidelně tato místa omývejte. Koupelnovým a vchodovým dveřím věnujte největší pozornost. Ty bývají nejšpinavější.

Koš na prádlo

Kdy jste naposledy čistili koš na prádlo? Přitom je to místo, kde je koncentrace bakterií, plísní a kvasinek skutečně extrémní. Ideálním řešením je ušít si do koše látkový pytel, který vyperete alespoň jednou týdně společně s prádlem a vyhnete se tak většímu znečišťování samotného koše.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat