Prostreno.cz

Domácí šampon s čajovníkovým olejem vaše vlasy ocení

Pořád se drbete na hlavě, z košile odstraňujete bílé šupinky a vypadané vlasy. S tím chce něco udělat! Probuďte svoji krásu s čajovníkovým olejem, tenhle domácí šampon vás svými účinky nadchne!

Odstraňuje plísně na nohou, působí proti příznakům atletické nohy, ulevuje od onemocnění horních cest dýchacích a umí toho mnohem víc. Čajovníkový olej má silné antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti a zázraky dokáže i s vašimi vlasy. Které účinky nesmírně oceníte?

Pár kapek stačí

Olej tea tree odstraňuje lupy, zmírňuje svědění pokožky hlavy, snižuje produkci mazu, podporuje růst kštice, posiluje kořínky, vyplavuje toxiny, zabraňuje vypadávání pramenů, léčí seboroickou dermatitidu, která postihuje pokožku hlavy, hrudník a obličej (jedná se o poměrně časté kožní onemocnění s nadměrnou produkcí kožního mazu), v neposlední řadě stimuluje krevní oběh a je účinný proti vším. Přidejte ho do svého šamponu!

Množství oleje nepřekračujte

Vše, co potřebujete, je 10 kapek levandulového oleje, 10 kapek oleje tea tree, 15 kapek rozmarýnového oleje, 250 mililitrů šamponu dle vlastního výběru, 1 lžíci oleje s vitaminem E (tekutý vitamin E je k dostání v lékárnách) a 2 lžíce oleje ze sladkých mandlí. Vše důkladně protřepte a uchovávejte na chladnějším místě. (Šampon má koncentraci tea tree oleje asi 2 procenta, doporučené množství kapek nezvyšujte, mohlo by dojít k podráždění pokožky. Pokud šampon připravujete pro dítě, nakapejte do něj maximálně 5 kapek čajovníku.)

Jak se šampon používá?

Svůj výtvor naneste přímo na vlasy a pokožku hlavy, šampon jemně vmasírujte. Po uplynutí pěti minut hlavu důkladně opláchněte vodou. Při pravidelném používání se maximálně do měsíce stav vašich vlasů výrazně zlepší. Ostatně, výsledek můžete podpořit i s pomocí kondicionéru, který kštici dodá výrazný lesk.

Použijte 10 kapek esenciálního oleje z čajovníku, 1/2 lžičky glycerinu, 3/4 šálku vody, 1/2 šálku šťávy z aloe vera, 5 kapek rozmarýnového esenciálního oleje a 5 kapek levandulového esenciálního oleje. Lze přidat i kapku kokosového mléka, olivového oleje či oleje kokosového. Roztok dobře promíchejte tak, aby se všechny ingredience správně spojily. Kondicionér naneste na vlhké vlasy, nechte ho 10 minut působit a následně jej důkladně smyjte vodou.

Zdroje: wikipedia.org, organicfacts.net, mayoclinic.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat