Prostreno.cz

Kroky pro přestavbu kuchyně pro její snadnější úklid

Všichni víme, že kuchyně se při přípravě a vaření jídla může rychle zašpinit. Proto je důležité mít ji funkční a snadno udržitelnou. Že ta vaše vůbec nevyhovuje aktuálním požadavkům rodiny? Pak ji přebudujte s pomocí těchto mazaných tipů! Vyhraje u lamino, nebo masivní dřevo?

Kuchyň je srdcem domova a zároveň místem, které by z celé domácnosti mělo být nejhygieničtější. Jenže kdo by chtěl dlouhé hodiny trávit úklidem – den za dnem? Na to nikdo nemá čas! Za ideální stav se považuje minimum úsilí s maximálním výsledkem. Toho lze dosáhnout s pomocí těch správných materiálů.

Kuchyňské pracovní desky

Kuchyňské povrchy jsou oblasti, které se nejvíce využívají, a proto se také nejrychleji a nejčastěji zašpiní. Hygienické vlastnosti kuchyňské pracovní desky by ovšem měly být na prvním místě. A pokud se deska dá otřít vlhkým hadříkem a antibakteriálním sprejem, lze ji udržet v dobrém stavu po dlouhá léta – navíc bez nadměrné dřiny.

K tomuto účelu jsou vhodné kuchyňské pracovní desky z lamina, jež jsou zároveň i levnější variantou na trhu. Pokud si však potrpíte na luxusnější design, dejte přednost dřevěným pracovním deskám, jež jsou vyhledávaným a odolnějším doplňkem kuchyně.

Skříně a úložné prostory

Když budete mít vše uložené v kuchyňských skříňkách, zásuvkách a ostrůvcích, bude úklid kuchyně mnohem jednodušší. Díky různým šuplíčkům zároveň odpadá časté utírání prachu, proto platí, že cokoli nutně nemusí být vystavené na očích, to radši schovejte a uzavřete.

Podlaha

Rozhodně jednou z nejnáročnějších oblastí na čištění je podlaha v kuchyni. Ve většině kuchyní se setkáte s velkým pohybem členů rodiny, stejně jako domácích mazlíčků, přinášejících zablácené stopy, pak tu taky jsou všechny ty padající drobky a všemožné jiné potraviny, rozlité tekutiny a tak dále.

Mít podlahu, která vydrží všechno a zároveň se snadno čistí, je nutnost. Vinyl byl v tomto směru vždy oblíbenou volbou, která si rozumí s obyčejným mopem. V posledních letech ovšem na oblibě získaly i keramické nebo kamenné obklady. Kromě toho, že jsou esteticky příjemné, lze je setřít s poměrně malou námahou. Bývají i přirozeně odolnějším povrchem než vinyl nebo laminát.

Spotřebiče

Moderní spotřebiče se čistí snadněji než ty starší. Navíc pokud si například pořídíte novou troubu, možná budete mít větší sklony k tomu, abyste ji udržovali v čistotě, i když počáteční finanční výdaje mohou být pochopitelně vyšší.

Zdroje: www.ovenclean.com, www.paradeofhomes.org





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat