Prostreno.cz

Minerál pro zlepšení sexuálního života užívejte večer

Líné libido, únava i stres? Vašemu sexuálnímu životu překvapivě chybí jeden minerál, který dnes běžně seženete i v supermarketech!

Není žádným tajemstvím, že v zimě je chuť na milování menší. Pravda je taková, že během ledna, února či března (v závislosti na aktuálních podmínkách a počasí) sluníčko nevykukuje tak často, jako tomu je v třeba v létě. Nebo se stává, že lidé tráví čas spíš doma než venku, a proto přicházejí o vitamin D ze slunečního svitu. O něm se ví, že přispívá k produkci testosteronu, hormonu, který se spojuje se sexuální aktivitou. Řešení je přitom jednoduché. I vy vyjděte ven a každý den nasávejte sluneční paprsky aspoň po dobu 20‒30 minut. Že to na vás nezabírá? Pak do své stravy zařaďte i jeden opomíjený minerál.

Stres jako ničitel sexu

Všudypřítomný stres může mít zásadní vliv na váš sexuální život. Negativně ovlivňuje libido a je i překážkou k orgasmu – nemluvě o zátěži, kterou může vztah obecně vystavit. Výzkum dokonce ukázal, že prožívání stresu nelichotivě koreluje se sexuální aktivitou (jak z hlediska sexuálního chování, tak spokojenosti). V jedné studii z roku 2010 o sexu a stresu vědci píší, že vyšší stres v každodenním životě byl spojen s nižší úrovní sexuální aktivity a uspokojením ve vztahu (1).

Není také neobvyklé, že vás stresující myšlenka uprostřed soulože zcela vyvede z okamžiku (do kterého může být těžké se vrátit, jakmile přijdete o tu správnou atmosféru). Stres nutí tělo produkovat kortizol, a právě on narušuje produkci hormonů štěstí při sexuálním vzrušení. Z tohoto důvodu se vždy hodí hlídat si příjem hořčíku.

Minerál, který obnovuje vzrušení

Odhaduje se, že tělo dospělého člověka obsahuje kolem 21–28 g hořčíku, z toho 50–60 % je uloženo v kostech, zbytek je distribuován v měkkých tkáních, jako jsou svaly. Hořčík je hlavním hráčem v celkovém fungování těla a sex není výjimkou. Navíc vztah mezi nedostatkem hořčíku a chováním souvisejícím se stresem je dobře zdokumentován (2).

Bohužel, rovnováhu hořčíku může ovlivnit mnoho faktorů: strava s vysokým obsahem sodíku, vápníku a bílkovin, konzumace kofeinu a alkoholu, užívání některých léků, jako jsou diuretika nebo antibiotika.

Magnezium? Před spaním!

Naštěstí jsou dnes k dispozici doplňky hořčíku, které zajistí, že dosáhnete doporučeného denního příjmu hořčíku – snadno a pohodlně. Doplněk může být zvláště užitečný pro ty, kteří mají rádi večerní sex, neboť jeho vlastnosti podporující spánek se projeví během jedné až dvou hodin po užití suplementu, což vám a vašemu partnerovi poskytne dostatek kvalitního času na milování. Pak už můžete zavřít oči a oddat se do říše snů.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20545400/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7761127/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat