Prostreno.cz

Potraviny pro famózní sex

Hormony jako testosteron, dopamin a některé estrogeny jsou nezbytné k tomu, aby lidská reprodukce vůbec fungovala. Tělo si je dokáže vyrobit samo – pokud má správnou výživu. Vitamin D je také stimulátor sexu. A proč vás chilli papričky rozpálí?

Jídlo může mít afrodiziakální účinek. Žádné jídlo sice nezaručí, že se země pohne, ale některé ingredience stimulují produkci hormonů zlepšujících potěšení nebo například průtok krve, což prospívá libidu. Po romantické večeři pro dva, kde si všemi smysly vychutnáváte láskyplně připravené jídlo, už nic nestojí v cestě horké noci.

Olivový olej

Po tisíciletí je olivový olej znám jako jedna z nejzdravějších potravin. Její antioxidační vlastnosti chrání před nemocemi, její mastné kyseliny jsou důležité pro tvorbu řady endogenních hormonů – oliva je právem odedávna považována za symbol síly, čistoty a plodnosti. Mimochodem: Olivový olej se od nepaměti používá také jako lubrikant.

Avokádo

Avokádo bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamin E je již dlouho považováno za přírodní afrodiziakum. Etymologický původ slova avokádo, aztécké slovo „ahuacatl“ prý znamenalo „varlata“. Takže…

Steak

Každý, kdo si dá šťavnatý steak, přijme přesně to správné množství síly, bílkovin a stopových prvků, které jsou potřebné pro žhavou noc lásky. Funguje to, ale ne dlouhodobě,  konzumace přibližně 300 gramů červeného masa denně s větší pravděpodobností zvyšuje riziko srdečních onemocnění...

Vejce

Vejce jsou lepší: Obsahují také přesně ty stopové prvky, jako je zinek, draslík a selen, které mohou být prospěšné pro potenci.  

Ryby

Některé tučné mořské ryby jako sleď, tuňák nebo losos obsahují přesně ty omega-3 mastné kyseliny, které stimulují krevní oběh, a proto se také počítají jako přírodní afrodiziaka. To vysvětluje, proč mají muži ze Středozemí tak dobrou pověst…

Chilli

Chilli paprička je na mnoha místech vychvalována jako „přírodní viagra“. Vyplavuje také hormon štěstí endorfin, rozproudí krevní oběh a... Esenciální oleje zajistí dámě větší zábavu a pokud nemá ráda chilli, pomůže trocha zázvoru.

Brokolice

Brokolice je jednou z nejzdravějších druhů zeleniny: zvláště bohatá na minerály, jako je zinek, draslík, vápník, železo a sodík, stimuluje přirozenou produkci hormonů a na druhé straně svými sekundárními rostlinnými látkami pomáhá při léčbě závažných onemocnění, jako je rakovina prostaty. 

Borůvky

Řada bobulí má tak velké množství antioxidantů, jako je vitamin C, železo, hořčík a další ochranné látky chránící buňky, že jejich účinek chrání cévy do takové míry, že umějí oddálit potenciální srdeční onemocnění. Předcházejí tvorbě močových kamenů a v kombinaci s jinak zdravým životním stylem může pravidelná konzumace borůvek pozitivně obohatit váš milostný život.

Zdroj: www.eatsmarter.de/ernaehrung/news/10-lebensmittel-die-ihren-sex-doppelt-so-gut-machen





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat