Prostreno.cz

I v restauraci se dá najíst zdravě

Návštěva restaurace může být skvělým způsobem, jak si užít jídlo s přáteli a rodinou. Může však také svádět k objednávání nezdravých jídel. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak se v restauracích stravovat zdravě, aniž byste se vzdali chuti nebo spokojenosti. Jak tedy správně na to, abyste si tímto jídlem nezkazili vaše sportovní výsledky?

Příprava je základ

Nejdříve je důležité si před návštěvou restaurace udělat průzkum. Podívejte se na jejich jídelní lístek na internetu a zjistěte, jaké zdravé možnosti mají k dispozici. V mnoha restauracích jsou nyní k dispozici informace o výživových hodnotách, které vám mohou pomoci lépe si vybrat. 

Po příchodu do restaurace si raději hlídejte porce. Vybírejte si menší porce nebo se o jídlo podělte s přáteli. Díky tomu získáte stejně lahodné chutě, aniž byste se přejídali. Ideálním řešením je se na návštěvu restaurace připravit předem. Konkrétně si prohlédnout jídelní lístek a rozhodnout se, co bude pro vás optimální. 

Jak si vybrat z jídelního lístku

Dalším skvělým způsobem, jak se v restauracích stravovat zdravě, je vybírat si jídla bohaté na bílkoviny a zeleninu. Bílkoviny, jako je kuřecí maso nebo ryby, obvykle obsahují méně tuku a kalorií oproti jiným masům. Zelenina je také skvělým způsobem, jak jídlu dodat živiny. Vyhledávejte pokrmy, které obsahují různé druhy zeleniny, například zeleninové nebo ovocné saláty. 

Důležité je také dávat pozor na skryté kalorie. Mnoho restaurací přidává do pokrmů, které vypadají na první pohled zdravě, máslo navíc, sýr, zálivku nebo jiné tuky. Pokud si nejste jisti složením, raději se zeptejte obsluhy a požádejte, aby byl pokrm připraven s menším množstvím přidaného tuku. 

Opatrně na kalorická jídla

Místo smažených brambor, hranolků, řízků, sýrů, ryb nebo kroket si vyberte přílohy, jako je dušená zelenina, restované maso nebo ovocný talíř. Jedná se o zdravější varianty, po kterých se nebudete cítit příliš plní ani provinile. Nicméně neznamená to, že si svoje oblíbené jídlo nemůžete už nikdy dopřát. Naopak by vás mělo čas od času potěšit svojí chutí. Pokud se ale chcete držet svého jídelníčku, upravte alespoň podobu přílohy. Bát se nemusíte ani vařených brambor, rýže nebo těstovin. 

Jídlo venku může být skvělým způsobem, jak si užít jídlo s rodinou a přáteli. S trochou průzkumu a uvážlivého objednávání si můžete zdravě vybrat v každé restauraci. Pamatujte si, že nemusíte být vždy perfektní a můžete si čas od času dopřát něco dobrého. 

Zdroje: názor autora - celý článek





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat