Prostreno.cz

Nejlepší zdravé nápoje k uhašení žízně

Tyto zdravé nápoje jsou nejlepší alternativou k limonádám, energetickým nápojům a dalším nápojům s obsahem cukru. Jsou nejen osvěžující, zdravé a nízkokalorické, ale také chutné.

Následující lahodné varianty spolehlivě a zdravě zaplní zásoby vody v našem těle. Nejlepší na tom je, že si zdravé nápoje můžete vyrobit sami.

Voda

Nejlepší a nejudržitelnější způsob, jak uhasit žízeň, je voda z kohoutku. Je to jedna z nejpřísněji kontrolovaných potravin, a proto je vždy považována za zdravý prostředek na uhašení žízně. Minerální voda pochází z podzemních pramenů, obsahuje minerály jako vápník, hořčík nebo sodík v různém poměru, což se odráží i na chuti. Pramenitá voda pochází také z podzemních pramenů. Oproti minerální vodě nemusí obsahovat zákonem stanovené minimální množství minerálů.

Infuzní voda

Vylouhovaná voda je vlastnoručně namíchaný zdravý prostředek na uhašení žízně vyrobený z kohoutkové vody s čerstvými ingrediencemi z košíku s ovocem nebo bylinkové zahrádky. Jednoduše by se také dalo říci voda s chutí.

Do sklenice nebo karafy s vodou z kohoutku vložte třeba plátky citronu nebo limetky, plátky okurky, meloun, nakrájený na kousky, mražené ovoce, jako jsou maliny, jahody nebo borůvky, čerstvé bylinky, jako je máta, bazalka nebo rozmarýn, plátky jablek, plátky zázvoru. Všechny varianty můžete samozřejmě také libovolně kombinovat.

Čaj

Neslazený čaj patří mezi nízkokalorické nápoje, který je navíc dostupný v nespočtu příchutí. Vitaminem C boduje například ovocný čaj – zejména odrůdy se šípkem, květem ibišku nebo rakytníkem.

Mezi bylinkovými čaji je spolehlivým hasičem žízně čerstvě uvařená máta peprná, protože mentol popíjený v malých dávkách během dne ochlazuje tělo zevnitř.

Ředěný džus

Jablko, hroznové víno, mango? Nebo byste raději rebarboru? Nevadí, střiky z džusu s vodou jsou na uhašení žízně také vynikající. Jsou ale důležité dvě věci: Namíchejte si střik sami a při výběru džusu dbejte na to, aby obsahoval 100% ovocnou šťávu. 

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat