Prostreno.cz

Dechberoucí kosmetické účinky droždí

Kostka droždí se najde skoro v každé lednici. Proč ji ale přidávat jenom do těsta, když může zpomalit stárnutí pleti a ochránit ji před oxidačním stresem? Jinak zvané kvasnice působí i proti pigmentaci a urychlují regeneraci.

Kyselina hyaluronová, polyglutamová i salicylová nebo retinaldehyd a niacinamid – to jsou látky, které se v souvislosti s krásou skloňují běžně. Na seznamu uznávaných pečujících složek se však často objevuje i něco, co známe spíše ze spíže. Vážně má obyčejné droždí tak zázračné účinky? Co všechno vlastně nabízí?

Více regenerace, méně oxidačního stresu

„Na základě četných výzkumů se zjistilo, že kvasnice značně snižují množství oxidačního stresu na kůži, přičemž mají uklidňující schopnosti a mohou zlepšit celkovou regeneraci pokožky,“ překvapuje americká registrovaná dermatoložka Maegan Griffin s tím, že tato běžná kuchyňská ingredience pleť také báječně rozjasňuje a vyživuje. Je to dáno vysokým podílem antioxidantů, na což upozorňuje i další odbornice.

Kolagenu není nikdy dost

„Vzhledem ke svým antioxidačním vlastnostem droždí pomáhá bojovat proti volným radikálům ze znečištění a ultrafialového slunečního záření, v důsledku čehož působí proti stárnutí, poškození sluncem a nežádoucí pigmentaci,“ vyjmenovává zase americká dermatoložka Sunitha Posina. „Kromě toho je bohaté na vitaminy, minerály a aminokyseliny. I ty si vědecké studie spojují se syntézou kolagenu,“ dodává tato expertka. Nenápadně vyhlížející kvasnice jsou tedy schopným elixírem mládí, který stojí opravdu jen pár korun. Není ideální čas na domácí pleťovou masku? Včera bylo pozdě!

Recept, který pleti chutná

K té úplně nejzákladnější verzi masky budete potřebovat jen rozdrobené droždí a trochu vody, čímž vznikne kašovitá a snadno aplikovatelná konzistence. Takto připravenou masku se obvykle doporučuje nechat chvíli odstát a až poté nanést na obličej, kde by měla působit nějakých 15 minut. Místo vody se však dá využít i ohřáté mléko, popřípadě med. Za všechny tyto varianty vám kůže hodně poděkuje!

Zdroj: www.wellandgood.com/yeast-skin-care-products/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat