Jaký obličej muže zaujme?!

17.03.2016 | Vztahy

Muži dávají přednost jednodušším obličejům žen. Přijdou jim atraktivnější, protože si s nimi jejich mozek snáze poradí. Zpracování nekomplikovaných rysů obličeje totiž působí mozku menší práci, proto připadají člověku jako pohlednější. Vědci z Austrálie prokázali, že mozek mužů nejrychleji a s nejmenším úsilím zpracuje obličej žen, které jsou hodnoceny jako nejatraktivnější.

V experimentálním výzkumu části mužů předkládali fotografie žen a sledovali pomocí magnetické rezonance, jak si jejich mozek se zpracováním obrázků poradil. Primární vizuální kůra nejsnáze zpracovala právě ty ženy, které v hodnocení atraktivity dostaly nejvíce bodů. Jejich obličej byl pro mozek snadno rozkódovatelný, takže byl vizuálně nejméně komplikovaný.

Vědci přitom do analýzy zahrnuli věk žen, hrubost jejich kůže a obličejovou symetrii, aby zajistili maximální přesnost výsledků.

„Tato studie zvyšuje pravděpodobnost, že symetrické obličeje, tváře bez neobvyklých rysů, jsou vnímány jako atraktivní, zčásti protože jsou zpracovány mozkem velmi snadno,“ tvrdí profesor Bill von Hipper z University of Queensland.

Podle něj to vysvětluje, proč má lidský mozek tak rád zjednodušující a zobecňující emotikony a loga.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat