Proč nás muži dokáží »ukecat«?

02.06.2016 | Vztahy

Říká se, že muži jsou buď fyzicky přitažliví, nebo ženu ukecají. Na otázku, proč někteří výřeční pánové mají velký úspěch u opačného pohlaví navzdory tomu, že nejsou zrovna nejmužnějšími a nejpohlednějšími příslušníky svého pohlaví, odpověděli vědci z New Yorku. Schopnost plynule a smysluplně hovořit a vyprávět příběhy je totiž u muže vnímána jako extrémně atraktivní rys.

„Ženám připadají muži, kteří dokážou dobře vyprávět, jako mnohem přitažlivější pro dlouhodobé vztahy, mají přednost před muži, kteří jsou v tomto průměrní. Naopak muži, kteří neumějí vyprávět vůbec, dopadají nejhůře, i když jsou poměrně hodně pohlední,“ tvrdí tým autorů z University of North Carolina v Chapel Hill a State University of New York v Buffalu.

U žen ale něco takového neplatí. Jejich rétorické schopnosti nijak atraktivitu nezvyšují či nesnižují.

Vědci z Buffala a Chapel Hill prokázali, že muži schopní verbálně se nadprůměrně dobře vyjadřovat jsou vnímáni jako jedinci vysokého statusu. Přitom z evolučního hlediska je vysoké postavení muže pro ženu důležité, neboť zajišťuje dobrou budoucnost pro potomky.

„Ženy možná přímo neprohlašují, že hledají muže, který umí dobře vyprávět příběhy, ve skutečnosti si ani samy možná neuvědomují, že je to něco, po čem touží. Ale pokud chcete ženu okouzlit, přestaňte používat trapné fráze a raději se naučte dobře vypravovat,“ radí odborníci z USA.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:15
140 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat