Buďte si blíž... 5 maličkostí, které dnes udělejte před spaním

26.04.2016 | Vztahy

Dlouhodobý vztah vyžaduje permanentní údržbu. Ne že by se díky ní zamezilo tomu, že po letech upadne do jisté rutiny (to je přirozené), ale rozhodně vám zajistí, že si budete pořád blízko.

Ačkoli ona „údržba“ zní jako spousta práce, nemusí to tak být. Někdy stačí i úplné maličkosti, návyky, které váš vztah i po letech upevní.

Že je na takové věci v dnešní době málo času? Ale kdepak! Některé z nich stihnete za pár minut – třeba než půjdete spát!

A na co byste se měli soustředit především?

1. Jděte spát ve stejnou chvíli

Zatímco vy se chcete dokoukat na oblíbený film, váš muž už nějakou dobu leží v posteli (případně naopak), takže až si půjdete lehnout, bude nejspíš už dávno spát? Chyba. Zkuste se soustředit na to, abyste co nejčastěji chodili do postele ve stejnou dobu. Pěkně společně. Zajistí vám to, že budete ve stejnou chvíli na stejném místě a budete se mít jen a jen pro sebe. Ruku na srdce – kolikrát za den máte takovou možnost? Postel je jasně vymezený prostor, kde si jste blízko nejen psychicky, ale i fyzicky.

2. Odložte mobily

A také notebook, vypněte televizi a věnujte se jen a jen jeden druhému. Udělejte ze své postele místo, kam je elektronice vstup zakázán. Nepouštějte do své postele další osoby a věci!

3. Povídejte si

Děti už spí, televize je vypnutá, mobil čeká někde na nočním stolku… A vy máte možnost užít  si luxusu, jemuž se říká „čas pro sebe“. Kdy se vám to poštěstí? Spousta lidí využívá večerní „volno“ například k úklidu, věnování se svým věcem, jsou uzavření do sebe. A připravují se tak o cenný čas, který by mohli strávit s partnerem/partnerkou. Věřte, že je to příliš vysoká cena. Všechno může počkat, váš vztah ne!

4. Přitulte se

Fyzická blízkost a intimita nemusí znamenat jen sex (ovšem máte-li na něj chuť, směle do toho). Můžete se třeba jen držet za ruce, tulit se, dotýkat se některou částí těla… Důležité je cítit onu fyzickou blízkost člověka, jehož milujete. Postel je k tomu jako stvořená.

5. Nezapomínejte na polibek na dobrou noc

Každý večer by měl před spaním končit polibkem na dobrou noc. Bez výjimek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat