Chcete se seznámit? Hrajte si s magnety!

07.07.2016 | Vztahy

Zní to možná jako aprílový nesmysl, ale podle psychologů z Texasu je to fakt ověřený experimentálními výzkumy. Když si lidé pohrávají s magnety, fyzikální přitažlivost mezi těmito kusy kovu v nich posílí obecný pocit přitažlivosti. Po několika minutách hry s magnetem a kovovými předměty člověk cítí vyšší přitažlivost k vlastnímu partnerovi.

Podle expertů z Texas A&M University za to může efekt sociálního programování, které nutí lidi chovat se různě, když jsou vystaveni určitým jevům. Magnety pak posilují pocit přitažlivosti v mozku, protože tyto síly nejdříve pociťují ruce pohrávající si právě s dvěma magnety.

„V našem experimentu jsme prokázali, že nemagnetická situace a odpudivé síly se od sebe neliší. Ale magnetické síly zvyšují pocit přitažlivosti k blízkým osobám u těch, kdo si s nimi hrají,“ tvrdí doktor Andrew Christy z Texas A&M University.

Podobný efekt programování funguje na lidské smysly i naopak. Kupříkladu když lidé přemýšlejí a hovoří o lásce, chutná jim jídlo a pití sladčeji. Také láskyplné a romantické melodie zvyšují sladkost a lahodnost nápojů a jídla.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat