10 věcí, kterých se musíte zbavit, abyste byli šťastní

09.08.2016 | Vztahy

Proč nejsem šťastný/šťastná? Tak pokud si tuto otázku často kladete, jsou následující řádky určeny právě pro vás. Možná si totiž po štěstí nevědomky šlapete sami.

Málokdy hledáme původce těžkostí v našem životě sami v sobě, máme spíše tendenci hledat viníky ve svém okolí. Jenže ono opravdu platí ono okřídlené sousloví, že „každý je strůjcem svého štěstí a osudu“.

Pokud chcete být se svým životem (a sami se sebou) spokojenější, pak se zaměřte na sebe a svůj pohled na svět. A vypusťte se ze svého „repertoáru“ následujících 10 věcí.

Abyste mohli být opravdu šťastní, měli byste přestat…

...snažit se mít vždy pravdu.

Musí být vždy po vašem? Chcete mít pokaždé pravdu? Prosazujete za každou cenu svůj názor? Takové chování je nejen vyčerpávající pro vaše nejbližší, ale i pro vás samotné. Někdy se zkrátka věci nedějí způsobem, který považujete za správný. A k cíli může vést spousta cest, nejen ta vaše!

...kontrolovat a ovládat vše a všechny, co vás obklopují.

Nemusíte mít přeci donekonečna kontrolu nad svým životem i životem svých nejbližších. Snaha druhé ovládat neprospěje nikomu, ani vám. Navíc si při ní nevědomky naděláte víc nepřátel, než byste chtěli.

...vinit ze svých neúspěchů druhé.

Když se totiž podíváte blíž, zjistíte, že v drtivé většině případů si za své neúspěchy a pády můžete sami. Tak přestaňte hledat viníky u svých blízkých, ale také nejrůznějších skupin lidí (etnické skupiny, uprchlíci, věřící apod.). Je to váš život, vy jej máte „v hrsti“.

...neustále vysvětlovat, proč neúspěch není vaší chybou.

A s předchozím uvedeným bodem souvisí i tento. Přestaňte se neustále vymlouvat a přesvědčovat okolí, že jste vlastně neomylní. To není nikdo. A když sobě i svému okolí dokážete přiznat, že také občas chybujete, bude vám mnohem lépe.

...si neustále na něco stěžovat.

Víte, jak strašně negativně působí, když si neustále jen na něco stěžujete? A nejen své okolí, ale i sami sebe tím vlastně přesvědčujete, jak se máte špatně a jaký jste chudák (ačkoli ve skutečnosti nejste).

...neustále kritizovat druhé.

Všichni dělají chyby – i vy. A tak s kritikou šetřete. Neustále poukazovat na pochybení druhých je velmi nepěkná vlastnost. A ke štěstí vám rozhodně nepřidá.

...odmítat jakoukoli změnu.

Pokud svůj život (tedy alespoň některé jeho aspekty) nezměníte, těžko budete z ničeho nic šťastnější. Občas se změně nevyhnete. A proč nezměnit něco, s čím nejste spokojeni?

...se neustále něčeho bát.

Ano, občas se člověk nevyhne riziku (zvláště pokud se snaží změnit svůj život či pohled na něj). Ale zůstávat „na místě“ jen proto, že se bojíte, by bylo chybou. Prostě si víc věřte!

...pořád setrvávat v minulosti.

Minulost je samozřejmě důležitou součástí našeho života. Ale ne nejdůležitější. Mnohem víc vám prospěje, pokud se od minulosti (především od některých neúspěchů apod.) odpoutáte a začnete konečně žít přítomností. A plánovat budoucnost. Jen tak se pohnete kupředu!

...žít na úkor druhých.

Osamostatněte se, vezměte svůj život do vlastních rukou! Nebudete nikoho zbytečně využívat a navíc vám druzí přestanou mluvit do života. A to je k vlastnímu štěstí důležitý krok!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat