5 vlastností neodolatelných párů: Otestujte si svůj vztah!

06.06.2016 | Vztahy

Psychologové a odborníci na lidské vztahy stanovili pět základních charakteristik neodolatelných partnerů, kterým každý propadne a zamiluje se do nich. Ve svém článku je shrnuje psychoterapeut a rabín M. Gary Neuman z Floridy. Podle něj neodolatelnou pětku tvoří oční kontakt, úsměv, doteky, naslouchání a validace.

Oční kontakt je základním neverbálním projevem, který vyjadřuje intimní zájem o druhého člověka. Dívat se dlouho zpříma druhému do očí může znamenat vyjádření sympatií, ale také je dokázáno, že silně zamilované dvojice si koukají do očí o pětasedmdesát procent více. Psycholog Zick Rubin pak zjistil, že koukání do očí samo o sobě posiluje intimní propojení a náklonnost.

Pokud chce člověk na druhého udělat dojem na prvním i dalším rande, měl by být dobrým posluchačem. Umění naslouchat a reagovat se zaujetím na to, co druhý říká, je silně atraktivní vlastnost. Vědci z Nevady i Washingtonu prokázali, že jedinci naslouchající vědomě druhým mají v lásce větší štěstí.

Třetí zásadní věcí je úsměv. Ať už je člověk majitelem velmi pohledné tváře, nebo jen průměrných rysů, úsměv mu dodá sexappeal a zvýší jeho přitažlivost. U žen to pak platí ještě mnohem více než u mužů. Navíc úsměv znamená, že je člověk dobře naladěný a že se mu daří dobře. „Je to jako byste říkali, jsem vítěz, proto se usmívám,“ vysvětluje Neuman.

Čtvrtou klíčovou schopností je umění validace citů druhé osoby. Když partnerovi dodáte pocit podpory a obdivu, máte ho na své straně. Lidé totiž ve vztahu hledají právě validaci sebe sama a toho, co si myslí a dělají. Člověk, který jim to nabídne sám dopředu, je pro ně neodolatelný. Naopak polovina párů se rozchází právě proto, že si neumí vyjádřit podporu, obdiv a úctu.

Vědci z Harvardovy univerzity pak definovali pátou z klíčových vlastností a to je schopnost dotýkat se. Citlivé doteky druhé uklidňují a navozují jim příjemné pocity. Na mozek působí jako droga a navíc v něm vyvolávají silnou touhu po intimitě a fyzickém propojení partnerů.






Celkem 12 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat