6 myšlenek, které vymažte z hlavy, pokud chcete najít lásku

27.05.2016 | Vztahy

Toužíte potkat toho pravého či tu pravou a stále se vám nedaří? Příčin může být několik, ale je možné, že jedna z nich vězí ve vaší hlavě.

Pokud si totiž nebudete důvěřovat a nezapracujete na svém sebevědomí, budete mít pozici na poli hledání životní lásky poněkud ztíženou.

A které myšlenky vám ubližují nejvíce?

1. „Něco je se mou špatně, proto jsem sama/sám.“

To je samozřejmě nesmysl. Nic s vámi není špatně! Ovšem pokud se o něčem takovém začnete přesvědčovat, začne tomu věřit také vaše okolí. A to není dobrá startovní pozice (zvláště když to navíc není pravda).

2. „Nejsem prostě dost hezká/dostatečně přitažlivý.“

Další nesmysl. Ona totiž přitažlivost je především o dostatečném sebevědomí. To je na člověku přitažlivé. Že zrovna nesplňujete jakési míry modelek z obálky časopisu? No a co? Ty ještě krásu a hlavně štěstí v lásce nezaručují...

3. „Ve svém věku už si stejně nikoho nenajdu.“

Jako by byl věk někdy překážkou pro lásku. Vztahy nejsou závod a to, že jsou všichni kolem vás zadaní, neznamená, že vy jste něco prošvihli.

4. „Bez života s partnerem/partnerkou nemůžu být nikdy šťastná/šťastný.“

Upřímně řečeno – to, že jste ze svého současného života nešťastní, nesouvisí ani tak s tím, že jste single. Zkuste se nejprve zamyslet nad možnými příčinami tohoto stavu. Možná totiž zjistíte, že byste nepřekypovali štěstím ani tehdy, pokud byste žili v páru.

5. „Všichni kolem mě si myslí, že jsem ztroskotanec/nějaká chudinka, protože jsem sám/sama.“

Ne. To si nejspíš myslíte jen vy. Být single neznamená, že jste k politování nebo hodni opovržení. To je prostě normální stav.

6. „Nemá cenu to zkoušet, všichni, co za to stojí, už jsou stejně zadaní...“

Jistě, od určitého věku se to může zdát. Ale je to opravdu jen zdání. Věřte, že nejste jediný single muž/jediná single žena v republice. Spousta skvělých lidí je také nezadaných – jen se musíte lépe rozhlížet a nekazit si štěstí takovými myšlenkami.






Celkem 17 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat