Single, nebo manželé: Kdo má lepší vztahy?

09.08.2016 | Vztahy

Je jen málo věcí, kvůli nimž lze tvrdit, že život bez partnera je výhodnější než manželství. Podle kalifornských psychologů prosperují dvojice žijící trvale ve stabilním vztahu na mnoha socioekonomických úrovních. V jednom ale single lidé vítězí. Jsou houževnatější, odolnější, mají lepší vztahy s přáteli a rodinou a více pracují na svém osobním rozvoji.

Svobodní lidé mají bohatší společenské životy, jsou odolnější a mají pozitivnější pohled na svůj život,“ tvrdí doktorka Bella DePaulová z University of California v Santa Barbaře.

Ta provedla analýzu 814 studií srovnávajících svobodné a manžele během posledních třiceti let.

„Stále roste počet lidí, kteří žijí sami, protože tak žít chtějí. Žít bez partnera jim umožňuje žít co nejlépe, autentičtěji a smysluplněji,“ tvrdí DePaulová.

Varuje však před zobecňováním. To, co platí pro jednoho, nemusí být dobré pro druhého.

„Neexistuje jedna ideální metoda dobrého života. Není důležité, co dělají ostatní a co si jiní lidé myslí, že bychom měli dělat, ale zda můžeme najít místo, prostor a lidi, kteří pasují tomu, kým opravdu jsme, a dovolí nám žít svůj život co nejlépe,“ dodává doktorka DePaulová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat