Poprvé u jeho rodičů? Jak poznat, že je něco špatně

16.11.2019 | Vztahy

K začátkům každého nového vztahu patří i první návštěva a oficiální představení jeho či jejím rodičům. A taková návštěva vám může o partnerovi či partnerce hodně napovědět!

Bohužel to občas nemusí být nic pěkného. Každý z nás je ovlivněn prostředím, ve kterém vyrůstal, a nese si s sebou do života vzorce chování, jež se ve své rodině naučil. A i když to nemusí stoprocentně znamenat, že váš partner bude jednou stejně neurvalý (či naopak laskavý) jako jeho otec či matka, věnujte chování jeho rodičů náležitou pozornost.

A na co si dát pozor především?

Křik místo argumentů

Jak jeho rodiče řeší spory? Civilizovaně, nebo křikem? Ačkoli nejspíš nebudete svědkem hádky již na první návštěvě, i tak si všímejte, jak jeho rodina přechází jemné spory či jak se snaží na něčem dohodnout. Prosazují argumenty „silou“, nebo přesvědčováním?

O čem a jak se baví

Konverzace u stolu může být při první návštěvě docela oříšek – všichni jsou lehce nervózní, a tak není divu, pokud rozhovor chvílemi vázne nebo se (více či méně) podobá výslechu. To je v pořádku, poznáváte se a teprve si nastavujete určité hranice. Problém ovšem začíná v okamžiku, kdy jeho rodiče žádné hranice nemají a vyptávají se vás na velmi osobní až intimní detaily, případně používají hrubé výrazy.

Jak mluví o vašem partnerovi

Když se rozhovor u jídla či kávy stočí na jejich syna či dceru, jak se o něm vyjadřují? S despektem, kritizují ho, prozrazují vám očividně nepříjemné a zahanbující okamžiky z jeho života? Pak zpozorněte.

Jak se s nimi cítíte

A to nejdůležitější na závěr – ačkoli první seznámení může být plné rozpačitých okamžiků a nepříjemných chvilek, nemusí to ještě nic znamenat. Prostě to chce čas, než se poznáte. Nezapomeňte, že také pro jeho rodiče je to stresující situace, a tak nemusejí být úplně sami sebou. Co je ale důležité, je, jak se v jejich přítomnosti cítíte. Připadají vám jako milí lidé, jejichž hostem budete ráda, nebo jako někdo, koho už byste nejraději nikdy neviděla? Ačkoli je nebezpečné dávat na první dojem (a často i chybné), dokáže hodně napovědět.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat