7 tajemství spokojených párů

29.10.2016 | Vztahy

Přemýšlíte, jak je to možné, že jsou někteří lidé v partnerství šťastní a spokojení, zatímco vám to neustále skřípe? Možná se jim povedlo odhalit 7 jednoduchých tajemství, která k harmonickému vztahu přispívají.

A která to jsou?

1. Nebojí se hádek

Přesvědčení, že lidé žijící ve šťastném svazku se přece nehádají, je naprosto mylné. Hádají. Jenže vědí jak. Žádné „podpásovky“, osobní útoky, nekonečné vytahování minulosti… I hádky mohou být v podstatě kultivované!

2. Umějí se omluvit a odpouštět si

Občas se ani ty nejspokojenější páry nevyhnou tomu, aby jeden z partnerů neukřivdil tomu druhému nebo mu jinak neublížil. To je prostě život. Důležité ale je, jak na takovou situaci oba zareagují. Omluvit se a omluvu přijmout je uměním, které by si měl osvojit každý.

3. Neporovnávají se

Vztahy nejsou soutěž. To, jak žijete a co vás oba dělá ve vztahu šťastnými, je jen a jen vaše věc. Zapomeňte na rady přátel a historky příbuzných – nemusíte pasovat do žádné vztahové „škatulky“, abyste měli harmonický vztah.

4. Mluví pravdu

Upřímnost je jednou z podstat šťastného partnerského vztahu. A pravdomluvnost k ní jistě patří. Neznamená to ale, že je třeba pravdou druhému ubližovat – i způsob toho, jak ji sdělíme, je velmi důležitý. Jen pamatujte, lež dokáže vztah nebezpečně ohrozit.

5. Starají se o sebe navzájem

Lidé žijící ve spokojených svazcích o sebe navzájem pečují. Chtějí, aby byla jejich drahá polovička zdravá, spokojená, chtějí znát nejen vše, co jí dělá radost, ale také co ji trápí. Takoví partneři spolu sdílí své zážitky, strasti i příjemné okamžiky, i když nejsou zrovna fyzicky spolu. Zkrátka se zajímají o to, co ten druhý dělá.

6. Nejsou zatíženi minulostí

Naše minulost nás utváří, podílí se na tom, jací jsme. Ale to neznamená, že bychom si ji s sebou měli táhnout jako břemeno, jako něco, co nás brzdí v rozvoji. Nepovedené vztahy, křivdy a další nepříjemné zážitky týkající se vztahů by nás měly posílit a poučit, ne navěky ovládnout.

7. Rozumí si beze slov

Spokojené páry bývají tak sehrané, že partneři předvídají reakce toho druhého, aniž by s ním museli danou situaci probrat. To je výsledkem otevřenosti a hlavně komunikace, kterou mezi sebou mají.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat