Cvičte. Je to nejlepší prevence domácích hádek

11.02.2017 | Vztahy

Jízda na kole, plavání a běh jsou výborné a nezbytné nejen pro zdraví srdce a cév, ale také jako nejlepší prevence domácích hádek. Vědci z Floridy tvrdí, že právě pravidelný pohyb ve spojení s kvalitním spánkem jsou nejlepší prevencí neshod s partnery. Jejich výzkum potvrzuje, že fyzicky nejaktivnější lidé se hádají mnohem vzácněji, i když se k nim v zaměstnání nechovají správně a nesou si frustraci z práce domů.

„Výzkum dokazuje, že zaměstnaní lidé, ke kterým se chovají nesprávně v práci, se chovají podobně i doma. Pokud jsou ponižováni nebo uráženi nadřízeným, mají tendenci ventilovat frustraci na členech rodiny. Náš výzkum dokazuje, že se to děje proto, že jsou příliš unavení, aby byli schopni ovládat své chování,“ tvrdí profesorka Shannon Taylorová z University of Central Florida v Orlandu.

Lidé, kteří zvládnou sportovat, omezí výrazně negativní účinky ponižování v zaměstnání a nemají tendenci si tyto problémy vylívat na partnerovi.

„Myslím, že naše studie poskytuje nový pohled na to, jak důležité jsou pohyb a spánek pro zdraví člověka,“ dodává Taylorová.

Nejčastější rozbušky

Ať už naše hádky pramení z frustrace v práci, existují témata, která je spolehlivě odstartují. Která jsou nejčastější?

Sex

Respektive jeho nedostatek nebo úplná absence. Milování je ve vztahu důležitou složkou, nepodceňujte ho!

Finance

Jako by s nimi nebylo problémů až dost – ještě se kvůli nim hádáme. Dokonce i milionáři si kvůli nim jistě nejednou vjedou do vlasů!

Prázdné hnízdo

Syndromem prázdného hnízda se nazývá situace, kdy se z domácnosti odstěhují děti a partneři po letech (spíše desetiletích) najednou zůstanou úplně sami. Než se s takovým problémem vyrovnají, chvíli to trvá (a nejsou to chvíle vždycky příjemné).

Komunikace

Spíše tedy její nedostatek. Spousta párů má pocit, že po těch letech už není nutné spolu mluvit tolik jako dřív. Omyl. Dříve či později se ukáže, jak daleko od pravdy v takovém případě byly.

Kompromisy

Ani po letech nejsou občas kompromisy ničím snadným. Dost často bude mít jeden z partnerů pocit, že „prohrál“. A dá to tomu druhému najevo…

Nevěra

K tomu není třeba nic moc dodávat. Odhalená nevěra těžko může vyústit ve večer plný příjemné a láskyplné konverzace.

Výchova

Každý si do vztahu nese rozdílné představy – ty o výchově dětí nevyjímaje. Partneři pocházejí z rozdílného prostředí s různými hodnotami. A spory o tom, které z nich se mají předat dětem, patří k těm nejostřejším.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat