Randění podle babiček: Jaká pravidla už neplatí?

07.03.2017 | Vztahy

Ačkoli se může zdát svádění a randění za starých časů úžasně romantické, mělo i své nástrahy. Například se řídilo spoustou pravidel, která ho docela omezovala. Jakými už se dnes (naštěstí) nemusíme řídit?

Žena nikdy nedělá první krok

Jen si představte, kolik příležitostí by bylo promarněných, kdybychom někdy nevzaly věci do svých rukou a neoslovily pana božského jako první. Naše babičky ale takovou možnost neměly. A když se o první krok pokusily, byly považovány za příliš troufalé. A takové chování se řadilo do kategorie „neslušné“. Ještěže máme 21. století!

Vždy se chovej jako dáma

Na schůzce je třeba dodržovat všechna pravidla etikety, za každou cenu musí žena vypadat elegantně a nesmí vybočit e své role dokonalé dámy. Teorie je to hezká, ale to bychom si nikdy nemohly dát na rande třeba hamburger (vážně už jste ho někdy zkusila jíst jako dáma?) nebo si objednat pivo (něco takového by naše babičky nikdy neudělaly). O tom, že by nám náš protějšek mohl na rozloučenou tak nanejvýš políbit ruku, ani nemluvě.

Cudnost je největší předností

A když už jsme zmínili polibek na rozloučenou, o nějakém tělesném kontaktu si naše babičky mohly nechat tak jenom zdát (a možná i tím už by nějaká pravidla porušily). Sex na prvním rande? To se rovnalo skoro hrdelnímu zločinu. Cudnost, upejpavost, chladná fasáda – to byly přednosti pravé dámy.

Hlavně držet jazyk za zuby

Máte za sebou úžasné rande, nejspíš jste právě poznala pana pravého. Co teď? Ano, zavolat nejlepší kamarádce (která vám stejně celou dobu držela palce) a o svou radost se podělit. Pokud byste žila před 70 a více lety, něco takového by bylo nemožné. A nejen kvůli neexistenci mobilních telefonů. O milostném životě a randění se zkrátka nemluvilo. S nikým.

Vždy měj na paměti svatbu

Ztrácet čas s mužem, o kterým víte, že s ním nestrávíte zbytek života? Pro nás nic až tak nepředstavitelného (kolikrát už jsme si vyrazily s mužem, který měl mnoho kvalit, ale vlohy pro trvalý vztah k nim nepatřily, což nám bylo od začátku jasné). Něco takového ale bylo naprosto nemyslitelné za časů našich babiček. Ty by nikdy nechodily s mužem, kterého by si nechtěly vzít.

Muž musí být vždy vyšší

A jedna kuriozitka na závěr, která přetrvala ještě do časů našich maminek. Že musí být muž vždy vyšší než žena? Ale prosím vás! Je zajímavé, jak nám maminky i babičky kladly na srdce, že na vzhledu nezáleží, že je důležité, jaký je člověk uvnitř. Ovšem jako by mužova výška byla výjimkou. Na obranu těch moudrých žen je třeba říci, že měly na srdci především mužovo dobro. Bály se totiž, že pokud bychom muže převyšovaly postavou, mohl by náš milý nabýt dojmu, že jej převyšujeme ve všech ohledech. To je ale nesmysl. Dnes už víme, že na výšce nezáleží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat