Tmelem vztahu je fantastický humor mezi partnery

09.01.2021 | Vztahy

Lidé si často lámou hlavu nad tím, co učiní jejich vztah dokonale fungujícím a dlouhodobě trvalým. Ve skutečnosti jednoduché recepty většinou nefungují, britský expert na randění a vztahy James Preece ale prý ví o jedné výjimce. Dvojici podle něj nejvíce pomůže sdílený humor. Pokud mezi partnery funguje dokonalý humor, jsou prý pro sebe těmi pravými a překonají všechny ostatní životní nesnáze.

„Pokud jde o postavení vůči protějšku, budete schopni vnímat vtipnou stránku ve všech situacích a obecně budete mnohem uvolněnější v tom, co vám život může přinést. Jakoukoli neshodu můžete rozehnat a budete si jeden druhého mnohem víc vážit,“ svěřil Preece deníku The Mail.

Humor je navíc projevem vysoké inteligence, což je velmi přitažlivá vlastnost, zvláště u mužů.

„Nicméně aby to fungovalo, musíte mít něco, čemu se říká sdružený humor. To je druh humoru, který podporuje štěstí, dobré pocity a sbližuje lidi… Když se oba dokážete smát věcem, pak si snadněji vytvoříte pouto a jste silnějším párem,“ dodal Preece.

Harmonie i štíhlá postava

O tom, jak smích člověku prospívá (především smějeme-li se opravdu často), už byla napsána spousta odborných článků. Kromě nezanedbatelného vlivu na naši psychiku posiluje smích také naše tělo. A co víc, přispívá dokonce i k hubnutí!

Pokud člověk stráví hodinu smíchem, je to stejné, jako by hodinu rychle šel. Tvrdí to britská bioložka a psychiatrička Helen Pilcherová, jež se zabývá popularizací praktické vědy. Revizí několika desítek studií zjistila, že nejintenzivnější forma smíchu může spálit až 120 kilokalorií za hodinu. Ale výhodou je, že při tomto silném smíchu se posiluje břicho.

Při smíchu se aktivují vnitřní šikmé svaly břišní, které jsou nezbytné pro vypracování tzv. pekáče buchet na břiše. Smích také podporuje krevní oběh a představuje dobrý trénink pro srdce a cévy.

„Tato zpráva zvyšuje radostnou šanci, že sledování komediálních pořadů pomáhá vypracovat břišní svaly útokem na vnitřní šikmé svaly a to lépe než sedy-lehy,“ svěřila doktorka Pilcherová magazínu Science.

Smích sice nenahradí sport a pravidelný pohyb, ale rozhodně přispívá ke spalování energie, posilování svalů břicha a oběhové soustavy či celkové psychické pohodě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat