Co všechno muže na ženách přitahuje?

11.03.2017 | Vztahy

Myslíte, že zástupce mužského pohlaví přitahuje hlavně krása, ženské sebevědomí a ty „správné“ míry? Pak vás nejspíš psychologové a další odborníci vyvedou z omylu. Pánové jsou totiž vzrušení i z úplně jiných věcí. Dokonce i těch, u nichž bychom takovou reakci nečekali.

Co podle výzkumů dokáže muže také vzrušit?

Strach

Chce se váš milý před spaním koukat na horor? Možná byste ho měla nechat. Existuje totiž velká pravděpodobnost, že vás pak čeká zajímavá a žhavá noc. Podle studie otištěné v časopise Journal of Personality and Social Psychology totiž strach a úzkost vedou u mužů ke vzrušení. Tak proč tuto teorii neotestovat v praxi?

Vůně koláče

Americká studie prokázala, že vůně dýňového koláče, který tamní hospodyně pečou na Díkůvzdání, zvyšuje u mužů krevní oběh v genitáliích a přispívá k sexuálnímu vzrušení. Důvod? Prý jim toto aroma připomíná bezstarostnost, kterou cítili, když se koláč pekl u nich doma. A tato bezstarostnost a radost se v dospělosti může přetransformovat v sexuální vzrušení. U nás se sice dýňové koláče příliš nepečou (a kdyby, chybí ona vzpomínka z dětství), ale třeba by fungoval jiný kulinářský počin. Stačí jen zjistit, který to je.

Laskavost

Že muže přitahují potvory? Jak se zdá, tak docela pravda to nebude. Podle výzkumu, jehož výsledky uveřejnil časopis British Journal of Psychology, jsou ženy, které pomáhají druhým a jsou ke svému okolí laskavé, pro opačné pohlaví velmi přitažlivé. A také prý mají častěji sex. Autoři studie tuto skutečnost přisuzují evoluci – muži totiž altruistické ženy vnímají jako skvělé potenciální matky.

Hlas během ovulace

Jaký hlas muže u žen nejvíce zaujme? Vysoký? Hluboký? Zdá se, že jedna správná odpověď není. Podle studie uveřejněné v Physiology & Behavior totiž zabarvení ženského hlasu závisí na tom, v jaké části menstruačního cyklu se právě nachází. A kdy se její hlas zdá mužům nepřitažlivější? Ano, během ovulace. I to je celkem logické – právě tehdy je pravděpodobnost otěhotnění nejvyšší, a tak se příroda postarala o to, abychom se v tu dobu zdály mužům nejvíce sexy.

Dlouhé paže

Řešíte velikost prsou, pozadí nebo pasu? Přemýšlíte, zda má vaše tělo ty správné proporce? Podle výzkumu, jehož výsledky přinesl časopis Journal of Evolutionary Biology, však také záleží na tom, jak dlouhé máme paže. V rámci pokusu měli muži posuzovat fotografie žen a rozhodovat, které jim přijdou jako nejatraktivnější. Ukázalo se, že ze „souboje“ vyšly nejlépe vysoké ženy s dlouhými pažemi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat