Vztah nestojí jen na velkých gestech. Udrží ho spíše malé radosti

10.05.2017 | Vztahy

Všude čteme, že na dlouhodobém vztahu je třeba usilovně pracovat, aby z něho nevyvanula láska a partneři si byli stále blízko. Jenže jak na to? Nemusíte se uchylovat k žádným velkým gestům – často stačí úplné maličkosti, které vaši vzájemnou náklonnost posílí.

Co takhle zkusit některý z následujících tipů?

Pošlete partnerovi/partnerce do práce oblíbenou bonboniéru/oběd/květiny. Jen tak. S nějakým milým a láskyplným vzkazem.

Naslouchejte partnerovým/partnerčiným názorům a nikdy je nezesměšňujte či nezatracujte. Respekt je důležitý i po letech vztahu.

Smějte se spolu tak často, jak jen to jde. Vyhledávejte aktivity a chvíle, které vám ke smíchu poskytnou co nejvíce příležitostí (i kdyby to mělo být jen sledování komedie v televizi).

Naslouchejte si. A neznamená to jen, že necháte partnera/partnerku mluvit, když se vám rozhodne s něčím svěřit, ale především že budete skutečně poslouchat!

Připravujte si oblíbená jídla. Nebo se v sobotu střídejte v přípravě snídaně do postele – kdo vaří, ukuchtí něco podle chutí druhého z partnerů. Pamatujte – láska prochází žaludkem.

Usmívejte se na sebe. Co takhle usmát se pokaždé, když váš partner/partnerka přijde domů z práce? Co může být krásnějšího, než být uvítán úsměvem?

Buďte si oporou v těžkých dnech. Ne vždy je člověku dobře na těle i na duši. Buďte proto připraveni stát si po boku, kdykoli k nějaké složité situaci dojde.

Nepodceňujte omluvy. Když uděláte chybu, prostě se omluvte. Občas je to těžké, ale o to víc bude vaše upřímnost a snaha oceněna.

Travte spolu čas. I když máte děti, nezapomínejte sami na sebe a jeden na druhého. Čas, který vyhradíte jen pro svůj vztah, se vám několikanásobně vrátí!

Nechávejte si po bytě zamilované vzkazy. Na ledničce, v kapse kabátu – na lokaci vlastně nezáleží, důležité je, že udělají vaší drahé polovičce radost.

Naučte se řešit spory. K hádkám dochází, to není nic neobvyklého. Důležité je naučit se, jak spolu vlastně bojovat. Neuchylujte se k agresivitě či ranám pod pás.

Nešetřete komplimenty. Milují je muži i ženy. A upřímně řečeno, nikdy jich není dost. Tak si je nenechávejte pro sebe!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat