Čím spolehlivě odradit muže? Závislostí i kritikou rodiny

15.04.2017 | Vztahy

Máte pocit, že se k vám partner chová lehce odtažitě, že má strach ze závazků v podobě dlouhodobého, vážného vztahu? Možná problém nevězí jen v něm, ale i ve vás… Čím od sebe – často nevědomky – své milované muže odháníme?

Přílišný tlak

Jste spolu nějaký ten rok, už vám není dvacet, a tak je jasné, že pomýšlíte na založení rodiny či svatbu. Je samozřejmé, že si o takových tématech chcete s partnerem promluvit (a rozhodně byste to měli udělat), ale pokud slova jako „děti“ a „manželství“ zamícháte prakticky do každé věty, můžete svého milého vystrašit.

Absolutní závislost

Jistě, muži mají rádi, pokud je na nich žena do jisté míry závislá a oni jí mohou dokazovat, jak důležitou roli v jejím životě hrají (ostatně i my se rády cítíme důležité a potřebné). Ale pokud se partnerovi zcela podřídíte a přenecháte mu veškeré rozhodování či „moc“, může to mít ve výsledku negativní efekt. Absolutní závislost na druhém člověku by měla být spíše doménou dětí, nikoli dospělé ženy.

Naprostá nezávislost

A máme tu i opačný problém – pokud převezmete veškeru iniciativu, o všem rozhodujete, všechno zařídíte a uděláte, může se stát, že se váš partner cítí nedoceněný a nepotřebný. Vlastně může získat dojem, že by se váš život vůbec nezměnil, pokud by v něm nefiguroval. A to není dobrý základ pevného vztahu.

Zpochybňování postojů

Každý z nás si v životě nese určitý žebříček hodnot, podle něhož se řídíme. A dost často se stává, že jej mají partneři nastavený odlišně. Pokud jim to ale nevadí ve vzájemném soužití, nemá smysl tlačit na změnu postojů druhého! Tvrdit někomu, že jeho pohled na svět je špatný jen proto, že není stejný jako váš, je dosti rizikové. Ani vám by se něco takového neposlouchalo dobře!

Hvězda flirtu

Jste okouzlující osobností, ráda se pobavíte, flirtujete… A to především nesebevědomým mužům nemusí dělat dobře. Cítí se přehlížení, nedocenění, začínají žárlit. Upřímně řečeno, to není vaše chyba a ani váš problém. Pokud vám není muž schopen věřit a vyrovnat se s vaší povahou, je třeba začít situaci řešit (především na jeho straně). Jinak se může stát, že vztah dospěje ke smutnému konci…

Málo prostoru

Každý člověk potřebuje určitou volnost, chvíle jen pro sebe a to, co ho baví. Vy a váš partner nejste výjimkou. Pokud si ale děláte nárok na veškerý jeho volný čas, můžete narazit. I když jste jistě středem partnerova života, nemůžete být jeho jedinou náplní. Ostatně to platí i obráceně – také potřebujete ke štěstí přátele, koníčky, svou rodinu…

Skepse vůči rodině a přátelům

A když už jsme nakousli kamarády a rodinu – nevyplatí se k nim být přehnaně kritická! Možná s partnerovými rodiči nejste nejlepšími přáteli a jeho kamarády z dětství, s nimiž si každý týden vyrazí na jedno, také zrovna nemusíte, ale to neznamená, že byste je měla pomlouvat či hanit! Jen si představte, jak by bylo vám, kdybyste takovou kritiku slyšela na adresu svých nejbližších!






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat