Máte nějaké to kilo navíc? Váš partner je s vámi šťastnější

18.05.2017 | Vztahy

Trápíte se nějakým tím kilogramem či špíčkem navíc a bojíte se, že svému milému nepřipadáte atraktivní a že snad ani nemůže být šťastný, když nemá po boku dokonalou modelku? Pak můžete všechny obavy hodit za hlavu!

Studie, kterou provedli vědci z Mexické národní autonomní univerzity, totiž odhalila, že muži, kteří mají po svém boku ženu s plnější postavou, jsou až desetkrát šťastnější než jejich vrstevníci, kteří žijí se ženou hubenou.

Podle autorů této studie se muži žijící s „bakulkami“ častěji usmívají a jsou také schopní snáze řešit některé životní problémy. Jak se zdá, vyšší body mass index (BMI) má za následek, že ženy dokáží lépe rozumět mužovým potřebám a pomáhat mu ke spokojenějšímu životu.

Výzkum rovněž podotýká, že plnější ženy neřeší tak často nabírání kilogramů spojených s těhotenstvím, což je mnohým mužům sympatické (pokračování rodu je zajištěno).

Někteří komentátoři nicméně podotýkají, že stále platí ono staré známé rčení, že „láska je slepá“, a tak zamilovaní muži (a ani ženy) nijak zvlášť neřeší, zda má jejich partnerka postavu modelky či zda je trošku při těle. Navíc o spokojenosti ve vztahu rozhodují i důležitější věci, než je číslo, které nám ukazuje naše osobní váha.

Maličkosti pro šťastné partnery

Podle odborníků mohou o tom, zda je muž ve vztahu šťastný, často rozhodovat i úplné maličkosti. Které můžeme dělat každý den, aby se náš muž cítil milovaný?

Lichoťte mu

O komplimentech se většinou mluví v souvislosti se ženami. Ovšem neznamená to, že je neslýchají rádi i naše mužské protějšky! Právě naopak. Tak mu nezapomínejte dávat najevo, jak je dobrý v tom, co dělá, jak se vám i po letech líbí, jak jste s ním šťastná…

Podporujte ho

Občas je těžké stát na partnerově straně, ať se děje, co se děje, ale pravdou je, že muž musí cítit z vaší strany podporu v tom, co dělá, při důležitých rozhodnutích apod. Samozřejmě to neznamená, že budete jen slepě kývat a nikdy nevznesete nějakou námitku. Vyslechněte ale jeho argumenty, než něco smetete ze stolu.

Ukažte mu, jak vám na něm záleží

My ženy se moc rády cítíme rozmazlované. Jenže napadlo by vás, že přesně takový pocit milují i muži? Tak proč jim ho občas nedopřát? Malé radosti typu snídaně do postele, sledování filmu podle jeho výběru, romantické vzkazy či malé dárečky nevyžadují žádnou velkou námahu, zato prokáží velkou službu. A obyčejné „miluju tě“ by také nemělo být vyhrazeno jen na narozeniny či výročí. Tuhle větu používejte co nejčastěji! Muži možná působí navenek sebevědomě, ale jak jde o city, jsou stejně nejistí jako my.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat