Potřebujete posílit vztah? Stačí 30 dní a jednoduchý plán

05.06.2017 | Vztahy

Také máte pocit, že jste se s partnerem či partnerkou v posledních letech poněkud odcizili? Že pod tíhou rutiny běžného života a starostí už si nejste tak blízko, jako jste si vždy byli? Zkuste následující 30denní plán, který vám pomůže posílit vzájemné pouto!

Je samozřejmě přirozené, že po letech vztahu se ono pouto mezi vámi promění. Už nejste čerstvě zamilovaní, kteří ze sebe nedokázali spustit oči a pro lásku neviděli na tom druhém žádné chyby. Navíc přibyly povinnosti, starosti… Ale to neznamená, že byste na svém vztahu neměli pracovat! Často stačí jen úplné maličkosti. Třeba ty z následujícího 30denního pánu.

Nemusíte se řídit pořadím bodů v plánu, prostě si ho uspořádejte, jak budete potřebovat. Ale zkuste z něj všechny body – každý den jeden.

Pohled do očí

Studie Kalifornské univerzity potvrdila, že u partnerů, kteří si alespoň po dobu 3 minut koukají do očí, dojde k synchronizaci srdečního rytmu. A tím i k posílení vzájemné blízkosti.

Malý vzkaz

Nechejte partnerovi/partnerce na lednici nebo v kabelce či kufříku do práce jednoduchý romantický vzkaz. Nejenže jim zlepšíte den, ale navíc k vám v okamžiku objevení vzkazu pocítí vděčnost a lásku.

Překvapivý vtípek

Víte, že partnera/partnerku čeká náročný den? Pak mu do mailu pošlete nějaký vtip. Smích je nejlepším lékem na stres. A také podporuje vzájemné pouto.

Večerní procházka

Vyměňte jeden večer televizi za procházku. Pěkně ruku v ruce vyrazte na chvíli do města či přírody. I kdybyste se měli za 20 minut vrátit, bude vám krásně na těle i na duši.

Společný projekt

Zkuste jedno odpoledne věnovat nějaké změně v domácnosti, na které se budete oba podílet. Potřebujete přerovnat knihy v polici, zarámovat a pověsit fotky či přestavět nábytek? Tak pěkně do toho. A společně!

Romantický tanec

Měli jste „zamlada“ nějakou svou písničku? Tančili jste na svatbě na nějaký konkrétní song, který jako by vyjadřoval vaši lásku? Pak nažhavte repráky a zatančete si znovu. Jen tak. Uvidíte, jak si zase připomenete ono štěstí a zamilovanost, které jste prožívali!

Piknik v trávě

Počasí venku přímo nahrává romantickým piknikům! Že zrovna prší a vy stejně nemáte hlídání pro děti? Roztáhněte deku na koberci v obýváku. Úspěch zaručen!

Důležité rande

Když si vzpomenete na dobu, kdy jste spolu začínali chodit, která schůzka vám utkvěla v paměti? Už víte? Skvělé, tak si ji zopakujte! Pokud zjistíte, že ona restaurace/kavárna/bar už dávno neexistuje, zapátrejte v paměti po jiném podniku, kde vám spolu bylo tak dobře.

Večer s vínem

A co takhle dopřát si nějaké to rande pěkně doma? Pořádně se při něm rozmazlete! Kupte kvalitní víno, nějaké vyhlášené sýry či pralinky a udělejte si romantický večer jen pro sebe.

Drobný dáreček

Překvapte se navzájem nějakou maličkostí! Jak je to dlouho, kdy jste dali či dostali od partnera/partnerky dáreček, aniž byste měli narozeniny, svátek nebo výročí? Můžete si stanovit nějaký cenový limit, nad který při výběru dárku nesmíte jít.

Světlo svící

Když jste večer spolu, zapalte v místnosti svíčky. Jejich měkké světlo je automaticky asociováno s romantikou – a ta po letech chybí řadě párů!

Společný oběd

Pokud vám to práce jen trochu umožňuje, domluvte se, že spolu ve všední den skočíte na oběd. Věnujete si tak vzácný čas, který jinak věnujete práci či kolegům.

Ruku v ruce

Když spolu někde jdete, držte se za ruce. I kdyby to mělo být jen cestou na nákup neb domů z práce, pěkně vsuňte partnerovi/partnerce ruku do dlaně. A nepouštět!

Romantický západ

Vyhraďte si jeden večer několik minut na společné pozorování západu slunce! I kdybyste měli stát jen u okna nebo na balkoně, pozorování úchvatného divadla, které při západu rozehrají slunce a mraky, je zaručenou romantikou!

Nad albem

Namísto televize či zírání na displeje mobilních telefonů vezměte jeden večer do ruky album se starými fotografiemi a zavzpomínejte na „mládí“.

10 esemesek

Zamyslete se a sestavte si v duchu seznam 10 komplimentů, které byste chtěli partnerovi/partnerce říci nebo které jim neříkáte dostatečně často (můžete například dosazovat do věty: „Miluju tě, protože…“). A během celého dne pošlete oněch 10 komplimentů jeden po druhém jako SMS zprávy.

Něco pro zdraví

Partnerům samozřejmě záleží na tom, aby se ten druhý těšil dobrému zdraví. A tak pro sebe udělejte navzájem něco, co vaše zdraví posílí. Zkuste například nový druh cvičení nebo si v rámci nějaké osvětové akce nechejte zkontrolovat hladinu cholesterolu apod.

Kdo si hraje…

Vytáhněte ze skříně nějakou hru (deskovou, karty apod.) a stravte v její společnosti celý večer. Je prokázáno, že společné hraní a hravá soutěživost posiluje vztahy!

Napínavý příběh

Zase není nic v televizi? Skvělé! Zalezte si do peřin a navzájem si předčítejte z nějaké knihy. Úspěch zaručen!

Polibek při každé příležitosti

Pro dobré ráno, před odchodem do práce, při příchodu, na dobrou noc a při spoustě dalších příležitostí – ano, líbejte se, jak často to jen půjde. Je vědecky prokázáno, že polibky posilují pouto mezi partnery.

Pomáháme slabším

Porozhlédněte se po okolí, zda nějaká organizace nehledá dobrovolníky. Ať už by se jednalo o zdravotnické zařízení, domov pro seniory, ekologickou organizaci nebo útulek pro zvířata, společné pomáhání druhým posiluje vzájemné pouto!

Společné vaření

Ačkoli se říká, že v kuchyni by měl být jen jeden kuchař, udělejte jeden den výjimku. A vařte pěkně společně!

Nové objevy

Vydejte se ve svém okolí někam, kam jste ještě nezavítali. Nemyslete, že už vás nemůže nic překvapit, pořád existují zákoutí, která jste ještě neobjevili.

Filmová noc

Pusťte si večer oblíbený film, pěkně si zalezte pod peřinu a tulte sem. I společné sledování televize může posílit vztah. Mluvte o to, co se děje na obrazovce.

Hudební večer

Filmy můžete jeden den nahradit hudbou. Co třeba zkusit poslouchat společně album nějakého neznámého umělce? Rozšiřování obzorů za zvuků krásné hudby dokáže zázraky.

Společné luštění

Zkuste oba zapnout své mozkové závity a stravte večer ve společnosti nějakého kvízu či křížovky nebo sudoku. Nejenže se pobavíte, ale budete si blíž.

Krásný seznam

Sedněte si, vezměte papír a tužku a napište seznam věcí, které na partnerovi/partnerce milujete. Pak si jen seznamy vyměňte a čtěte. Tuhle romantiku máloco překoná.

Večer o samotě

Jeden večer zkuste strávit každý někde jinde – vy se svými přáteli, partner/partnerka zase s těmi jejich. Zdá se vám to jako nesmysl? Ale kdepak! Jednak vztahu prospívá, pokud mají partneři čas i na sebe, jednak vám to poskytne příležitost, abyste se zase mohli těšit na dobu, až budete zase spolu.

Malá oslava

Povedlo se vám nebo partnerovi/partnerce něco v práci? Pak to hezky oslavte! Dejte mu/jí najevo, jak moc jejich úspěch znamená i pro vás. Nebojte, důvod k oslavě se vždycky najde.

První vzpomínka

Zkuste se oba zamyslet, co vás, když jste se poprvé setkali, na sobě tak zaujalo! proč jste se vlastně do sebe zamilovali? Není na škodu si onen důvod připomenout, i kdyby se na první pohled mohl zdát jako naprostá banalita.






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat