Proč nás přitahují špatní chlapi? Může za to evoluce

14.07.2017 | Vztahy

Hodní kluci to mají těžké. Mají všechny předpoklady k tomu, abychom je milovaly, jsou pozorní, ohleduplní, romantičtí, ve všem nám vyjdou vstříc… A my nakonec skončíme v náruči nějakého potížisty. Velká zamilovanost sice často končí slzami, ale i tak se do vztahů se „zlobivými kluky“ vrháme. Proč?

Je to jako v romantických filmech. Hrdinka sice nakonec skončí v objetí s kladným hrdinou, ale předtím si projde bouřlivým románkem s hlavním záporákem. V kině či u televize tiše vzlykáme nad šťastným koncem, ale je nám jasné, že bychom nejspíš propadly kouzlu onoho potížisty úplně stejně. Proč si to vlastně děláme?

Biologické hodiny

Podle některých studií může za to, že končíme v náruči nesprávných mužů, i skutečnost, že podvědomě toužíme po dítěti. Aneb naše biologické hodiny při každé ovulaci „nenápadně“ naznačují, že přišel jejich čas. A tak se nám zdají dominantní muži s vysokou hladinou testosteronu mnohem přitažlivější než jiní. Ačkoli pro společný život a výchovu dítěte by byl nejspíš vhodný úplně jiný typ muže, záporáci jsou díky ovulaci vnímáni jako plodnější. A tak nás to k nim táhne. Je to dáno evolučně, zkrátka si každá žena podvědomě vybírá nejsilnějšího „dárce spermatu“. Jenže jakmile nám spadnou růžové ovulační brýle, často zjišťujeme, že jsme nejspíš šláply pořádně vedle.

Strašidelné závazky

Oni „zlobiví kluci“ se jen málokdy chtějí vázat, hledají spíš pobavení než skutečný vztah. Tak proč vás tolik lákají? Ono je totiž možné, že i vy se závazkům podvědomě vyhýbáte. Možná se bojíte zlomeného srdce, možná ještě nejste připravena se vázat. Nejspíš si to ani sama neuvědomujete, ale je to tak.

Přitažlivé sebevědomí

Říká se, že na ženě je nejpřitažlivější její sebevědomí. Ovšem u mužů to platí úplně stejně! Ti, kteří jím oplývají, si pak moc rádi nezávazně užívají pozornosti ze strany žen. A jsou pro ně velmi přitažliví! Jedna studie dokonce prokázala, že pak příliš nezáleží ani na tom, jak muž vypadá, ani na tom, co říká, aby přitahoval naši pozornost. Jen díky sebevědomí až do nebes pak mají sex-appealu na rozdávání! A my jim snadno propadáme…

Snaha o změnu

„Já vím, že je to sukničkář/hodně pije/chová se arogantně…, ale já ho změním!“ Kdoví kde se vzaly tendence žen věřit, že se mohou stát důvodem pro to, aby už od základů změnil své destruktivní chování, odhodil všechny zlozvyky a špatné vlastnosti a stal se z něj příkladný občan. Jistě, lidé se v průběhu života vyvíjejí a mění, ale stavět vztah na tom, že minulost je zapomenuta a budoucnost bude radikálně jiná, může skončit bolestným poznáním a slzami. Kromě toho muži nemají příliš rádi, když se je někdo snaží od základů změnit (ostatně nelze se divit). Pokud změna nevychází z člověka samotného, pak nemá dlouhého trvání.

Přitahující se protiklady

Ano, protiklady se přitahují. I proto spousta hodných holek neodolá zlobivým klukům. Tak to zkrátka je. Ovšem jak potvrdila řada studií, přitažlivost je jedna věc, dlouhodobý vztah druhá. Čím jsou partneři odlišnější, tím u nich existuje menší pravděpodobnost, že spolu budou šťastní dlouhodobě. Ukazuje se totiž, že alespoň v základních životních hodnotách by se měli shodovat. Jinak je jejich vztah odsouzený k poměrně krátkému trvání.

Dobrá zpráva na závěr

Mimochodem, ačkoli si možná zlobiví kluci užívají více ženské pozornosti, když dojde na dlouhodobé vztahy, máme my ženy jasno. Chceme jednoznačně kluka hodného. Muže, který nám bude stát po boku, který nás nenechá ve štychu a který bude dobrým otcem našich dětí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat