Nevypadáš v tom tlustá. Mužské lži, které slýcháme každý den

05.08.2017 | Vztahy

Každý občas zalže. Někdy ve snaze někoho nezranit, jindy kvůli svému vlastnímu bezpečí a občas také pro udržení pohody v domácnosti a ve vztahu. Které drobné lži slýcháváme nejčastěji od svých milovaných partnerů?

Všechno je v pohodě

Tahle lež patří u mužů k nejčastějším. Oni totiž nejsou příliš zvyklí (na rozdíl od nás žen) se se svými problémy svěřovat. A navíc nechtějí „zatěžovat“ svou partnerku nějakými vlastními potížemi. To je ovšem velmi frustrující stav – jako žena vycítíte, že s vaším partnerem není něco v pořádku, ale on vás k sobě odmítá pustit. Co s tím? Buďte vytrvalá, ale nevyvíjejte na partnera příliš velký tlak. Dejte mu najevo, že jste člověk, který ho miluje a rád by s ním sdílel dobré i zlé.

Ne, nejsi v tom tlustá

Předně je třeba říct, že o tuhle lež si vysloveně říkáme. Otázka typu: „Nejsem v těch kalhotách moc tlustá?“ totiž představuje pro muže nebezpečnou past. Když totiž odpoví „ano“ (byť popravdě), urazíme se. A tak je „ne“ jediným možným východiskem, i když nezřídka představuje lež. Chcete-li opravdu slyšet pravdu, raději zkuste strategii, kdy dáte muži na výběr ze dvou outfitů a zeptáte se, který vám sluší podle jeho názoru víc. Bude po problému!

Ten tablet byl s 50% slevou

Upřímně, i my občas používáme drobné lži typu: „Ty lodičky byly ve výprodeji/Ty šaty už mám přece dlouho!“ To když se nám vážně nechce přiznat, že jsme prostě v obchodě nedokázaly odolat a koupily si další předražený kousek, který vlastně ani tak nepotřebujeme (i když to je sporné – samozřejmě, že devatery lodičky v pohodě unosíme a šaty se prostě hodí vždycky). Muži mají také své slabosti, za které utrácejí, aniž bychom z toho byly nějak nadšené. A tak občas zvolí stejnou strategii.

Musím jít nakoupit, nemáme tu a tu ingredienci

Také se vám stává, že máte plnou lednici a spižírnu nejrůznějších dobrot či surovin, ale váš milý trvá na tom, že mu zrovna chybí nějaké super exotické koření nebo že nemůže použít do jídla červenou papriku namísto žluté? Možná ve skutečnosti vůbec nepotřebuje další potravinu. Možná by chtěl být na chvilku sám. A cesta do obchodu se zdá jako nejlepší strategie, jak se vás kvůli tomu nedotknout.

Šli jsme po práci jen na jedno

Dorazil váš partner domů silněji upraven alkoholem, ale tvrdí vám, že měl jen jedno pivo? Pak se možná snaží vyhnout případnému konfliktu (ačkoli tak ho spíše přivolá – tahle lež je totiž víc než průhledná). Pokud se jedná o opravdu výjimečné situace, mávněte nad nimi rukou. Jestliže jsou ale častější a pravidelně se opakují, pak se může jednat o alkoholismus. Lhaní o množství zkonzumovaného alkoholu (případně popírání pití) je nebezpečná věc…

Samozřejmě, že tě má máma ráda

Muži jsou často nuceni postavit se buď na stanu své ženy, nebo své maminky. A to je pro ně situace, kterou prostě nesnášejí (upřímně, komu by se líbila). A tak dělají vše, co je v jejich silách, aby se jí vyhnuli a v příbuzenstvu vládl mír. Což často znamená uchylování se k malým lžím. I když jistě víte, že jste své tchyni do oka zrovna nepadla, rozhodně vám tuto domněnku nepotvrdí. Prostě váš milý bude dál tvrdit, jak jste nejoblíbenější snacha jeho maminky. A vlastně proč ne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat