Věty, které do vztahu nepatří

21.07.2017 | Vztahy

Říká se, že máloco dokáže ublížit tak jako právě slova. A tak není divu, že je občas používáme jako zbraně. Ovšem existují určité hranice, za které bychom se vydávat rozhodně neměli. Například při komunikaci s partnerem či partnerkou.

Které věty bychom si určitě říkat neměli?

Všechno je to tvoje chyba!

Svalování viny na druhého ještě nikdy nic nevyřešilo. A navíc – snaha svalit vše na druhého zrovna nevypovídá o podpoře mezi partnery. Vždycky je lepší snažit se najít řešení, které vám pomůže dostat se ze složité situace, než když si jedna ze stran prostě nad problémem „umyje ruce“ a zbaví se odpovědnosti. Vzájemná důvěra je velmi křehká a tím byste ji mohli vážně narušit.

To Milada/Vojta vždycky…

Málokomu se poštěstí, že svůj život prožije se svou první láskou. Většina z nás vstupuje do vztahu se zkušenostmi z předchozích partnerství. Ovšem vytahovat své ex pokaždé, když se nám něco nelíbí, to je vážně podpásovka. Takže raději držte jazyk za zuby.

Takovou blbost jsem ještě neslyšel/neslyšela.

Pokud se vám partner/partnerka svěří se svými myšlenkami, jistě existují i lepší způsoby, jak dát najevo, že se s těmi vašimi zas až tak neshodují. Takováto odsouzení totiž mohou mít za následek jedno – vaše drahá polovička se vám raději nebude s ničím svěřovat…

Ty taky zkazíš, na co sáhneš…

Možná myslíte tuto větu jako nadsázku, ale ve skutečnosti s ní můžete nadělat spoustu škody. Pokud totiž někdo neustále poslouchá o tom, jak je neschopný (i kdyby to mělo být jen „z legrace“), začne tomu dříve nebo později věřit. A sebevědomí jde prudce dolů. To vztahu určitě neprospěje.

Já jsem ti to říkal/říkala!

I kdyby to byla stokrát pravda, raději si nechejte tento postřeh pro sebe. Jednak budete znít, jako že se nad partnera/partnerku vyvyšujete a dokazujete si, jak jste dobří, jednak vězte, že vaše drahá polovička si své pochybení také uvědomuje. Není třeba, abyste ji v tom ještě „vymáchali“. Každý chybuje, i vy!

Kdybys mě miloval/milovala, tak bys…

Upřímně, takovéto věty už se prakticky rovnají vydírání a pokusům o manipulaci. V podstatě tím říkáte, že pokud nebude po vašem, je to jasný důkaz, že vás partner/partnerka nemiluje. A to je vážně nefér. Copak má na vybranou? Je jasné, že se vám raději podvolí, než by musel/musela poslouchat, jak mu/jí na vás nezáleží…

Píp, píp, píp!

Za ono pípání doplňte jakoukoli nadávku. Urážky, za které by se nejspíš styděli i ti nejotrlejší, vyjadřují naprostou ztrátu respektu k partnerovi/partnerce a rozhodně byste se k nim neměli uchylovat ani v nejvypjatějších situacích.

Nejradši bych ti jednu vrazil/vrazila!

Myslíte, že agresivita spočívá jen ve fyzickém napadení? Takovéto výhružky nejsou ničím jiným nebo méně závažným! Je od nich totiž jen krůček ke skutečným hrozbám a skutečnému násilí. Do vztahu dvou lidí prostě něco takového vůbec nepatří. Nikdy!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat