Oči, ruce nebo rty. Jeho tělo vám prozradí, že se mu líbíte

12.08.2017 | Vztahy

Zatímco jako malé dívky jsme oškubávaly babičkám či maminkám záhonky kvetoucích rostlin ve snaze otrhat okvětní lístky, abychom zjistily, zda nás má „ten kluk odvedle“ rád, nebo ne, jako dospělé už bychom se na květenu spoléhat neměly. Jak poznat, zda o nás má muž zájem?

Malé velké komplimenty

Je jasné, že když vám muž složí poklonu, existuje velká pravděpodobnost, že se mu líbíte. Ovšem co si budeme namlouvat, občas nejsou komplimenty zas až tak upřímné, jak se na první pohled zdá (jsou například skvělým prostředkem, jak si někoho naklonit k vlastnímu prospěchu). Proto je třeba všímat si, co na vás muž vlastně chválí. Pokud se nezmiňuje jen o vašem vzhledu, je to dobré znamení. Promyšlenější komplimenty jsou známkou toho, že se o vás muž opravdu zajímá.

Oko, do srdce okno

Ačkoli ono okřídlené rčení tvrdí, že oko je oknem do duše, můžete jej aplikovat také na srdce. Pokud se totiž muž dívá na ženu, jež ho přitahuje, rozšíří se mu instinktivně zorničky, dívá se široce otevřenýma očima a doslova ji „hltá pohledem“. Však se říká, že někdo z někoho nemůže spustit oči. A tady to platí doslova.

Nejen oči

Ovšem rozšířené zorničky nejsou jediným způsobem, jak se u mužů zájem projevuje. Velmi často při rozmluvě se ženou, jež se jim líbí, zvedají obočí nebo si častěji olizují rty. A když se usmívají, odhalují při tom přední zuby (úsměv není hraný, ale upřímný a radostný.

Mimochodem, víte, jak se říká, že někdo nad někým, kdo se mu líbí, slintá? Tak i toto rčení je založeno na pravdě. U mužů, kteří jsou v blízkosti objektu svého zájmu, dojde k vyšší produkci testosteronu, který ovlivňuje také produkci slin. Samozřejmě to neznamená, že by muži ukapávaly sliny, ale můžete si všimnout, že ve vaší blízkosti častěji polyká.

Jasná řeč těla

Všímejte si také, jaká gesta muž ve vaší přítomnosti používá, jak sedí či stojí. Pokud například sedí s roztaženýma nohama, není to výraz neslušnosti, ale znak, že se mu líbíte (signalizuje otevřenost a zájem). Dalším znakem mohou být nepřehlédnutelná gesta, výrazný postoj, zkrátka jako by se váš protějšek snažil co nejvíce zaujmout. Což je ostatně přesně to, o co mu jde. Zkrátka se snaží přilákat vaši pozornost za každou cenu.

Zkuste si také povšimnout, zda špičky jeho chodidel směřují při rozhovoru s vámi přímo k vám. I to je totiž dobré znamení. Ostatně muži, jimž se líbíte, k vám budou nejspíš natočeni celým svým tělem.

Skvělý posluchač

Že muži neumějí naslouchat? Ale kdeže! Pokud se svému protějšku opravdu líbíte, pak se z něho stane naprosto dokonalý posluchač, který vám bez váhání věnuje veškerou svou pozornost. Nejenže vás vyslechne, nebude vás přerušovat ani se nebude snažit ovládnout konverzaci, ale navíc bude skutečně poslouchat to, co mu sdělujete! Žádné „jedním uchem tam, druhým ven“. Kdepak!

Ty správné otázky

Ovšem nejen naslouchání je znakem zalíbení. Pokud vám muž během rozhovoru pokládá i osobnější otázky (tedy žádné banality v rámci společenské konverzace), je jasné, že se o vás chce dozvědět víc, než co o vás vědí všichni okolo. A co víc – podvědomě při takové „výslechu“ hledá společné pouto, zkrátka něco, co vás spojuje a na čem by mohl v budoucnu stavět.

Kdy se uvidíme příště?

A nakonec naprosto jasný indikátor toho, že jste svůj protějšek zaujala. Chce vás zase vidět! Těžko byste hledala lepší důkaz.






Celkem 14 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat