Chyby v začátcích vztahu. Čemu se vyhnout, aby hned neskončil

26.08.2017 | Vztahy

První týdny či měsíce nového vztahu patří k těm nejkrásnějším. Jsme čerstvě zamilovaní, vznášíme se v oblacích, všechno nám připadá krásné, růžové, optimistické… Jenže je to také poměrně rizikové období, během něhož můžeme mnohé pokazit.

Jaké chování se nám na začátku nového vztahu nemusí vyplatit?

Očekávání versus skutečnost

Na začátku si ve všem tak rozumíte, všechno vám klape, jako byste byli ony pomyslné dílky jedné skládačky, které do sebe prostě a jednoduše zapadají. Jenže to neznamená, že budete vždy a ve všem zajedno! Předpokládat, že se shodnete i v dalších věcech, může být chyba. Předpokládat reakce nebo názory druhého prostě nejde. Tedy ne dlouho. A tak je vždycky lepší si o všem otevřeně promluvit a zjistit, co na to ten druhý. Vyhnete se nepříjemným překvapením i případným sporům.

Ani chvilku bez tebe

Samozřejmě, že nechcete být v té vrcholné zamilovanosti jeden bez druhého a každá chvilka, kdy musíte být od sebe (například v práci) je rovna hotovým mukám. Jenže pozor! Nárokovat si veškerý volný čas partnera/partnerky také nemůžete! I on/ona má přátele, rodinu… A tak se po čase mohou vaše požadavky na společně strávené chvíle stát v podstatě závislostí. Jenže ta nesvědčí žádnému vztahu. Nepodceňujte důležitost času „jen pro sebe".

Kdo vlastně jsem

Samozřejmě, že se na svůj protějšek snažíme v počátcích vztahu co nejvíc zapůsobit. Ale pozor – nesmíte při tom zapomenout být sami sebou! Nejenže neustálé předstírání nikdo nevydrží, ale především budete působit neupřímně, což partner/partnerka brzy pozná. Nebojte se ukázat své skutečné já! Vztah vystavený na lži nikdy nemůže fungovat.

Připraveni na nejhorší

Možná jste zažili několik velmi bolestných zklamání v lásce (i když úplně stačí i jedno jediné), a tak si raději nějaké „velké city“ zakazujete. Jako byste neustále čekali, že vás někdo jednoho dne probudí do tvrdé reality, ve které jste zase single. A protože už nechcete zažít bolest z rozchodu, lásku si pořádně neužijete a neustále o ní máte pochybnosti. Na jednu stranu je to pochopitelné, nicméně pamatujte, že to partner/partnerka vycítí a bude si myslet, že vašemu vztahu chybí důvěra či opravdové city. A to je nebezpečný stav. Ano, láska občas bolí, ale zakazovat si ji? Občas je lepší „vypnout“ mozek, který vás varuje, a jít do toho jen a jen srdcem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat