Večerní rituály pro velmi šťastný vztah

26.12.2022 | Vztahy

Ačkoli většina z nás si ve vztahu pamatuje především významné události či velká romantická gesta, o tom, zda spolu budou partneři šťastní, rozhodují kolikrát i úplné maličkosti. Třeba ty z následujícího článku. Nevyžadují příliš času ani energie a můžete s nimi dokonale zakončit den.

Malé večerní rituály připomenou vám i vaší drahé polovičce, že jste tu jeden pro druhého, že se stále milujete a že přes všechny obtíže je váš vztah jednou z nejdůležitějších věcí vašeho života.

Jednoduché „miluju tě“

Není třeba si nic nalhávat – Češi nejsou zrovna mistři v projevování citů. A to je docela škoda. Ačkoli si všichni myslíme, partner/partnerka ví, jak moc je milujeme, není vůbec od věci jim to připomenout. A nejen když mají narozeniny nebo se vznášíme v postorgasmickém opojení. Co takhle prostým „miluji tě“ zakončit den?

Společné usínání

Občas je docela těžké skloubit denní rozvrh, ale večer se o to snažte. A zkuste chodit do postele v přibližně stejnou hodinu, ideálně oba najednou! Vždyť jste se neviděli celý den a těch několik minut před tím, než se ponoříte do říše snů, jsou prakticky jediné, které máte jen a jen pro sebe (a jeden pro druhého). Společné usínání prohlubuje intimitu mezi partnery!

Zapomenuté mobily

Spousta z nás nedá telefon z ruky vlastně ani doma. Jsme přilepení u displeje a kontrolujeme Facebook, hrajeme on-line hry, chatujeme s přáteli, čteme zprávy… A přitom vedle nás sedí partner/partnerka z masa a kostí, se kterými vyměníme sotva pár slov. Co takhle zavést pravidlo, že večer už do ruky mobil nevezme ani jeden z vás? Uvidíte, že najednou budete mít spoustu času jen a jen na své milované!

Žádná těžká témata

Pokud to jen jde, zkuste se před usnutím vyhýbat tématům, na něž se s partnerem/partnerkou neshodnete nebo o kterých víte, že patří do kategorie „výbušná“. Pohádat se na sklonku dne totiž není nic pěkného. Stejně už ve většině případů nic jasného nevyřešíte a jen půjdete do postele naštvaní a s pocitem, že vás ten druhý nechápe a váš vztah nikam nevede. Jistě, někdy se takové situaci prostě nevyhnete, ale zkuste si vybírat na složité otázky příhodnější chvíle, než je večer, kdy můžete být opravdu spolu.

Společná rekapitulace

Opravdu šťastné dvojice spolu ani po letech nepřestávají mluvit. A máme na mysli opravdovou komunikaci, kdy si oba zúčastnění vzájemně naslouchají. Vyhraďte si večer čas, který věnujete tomu, jaký jste měli den, co se vám stalo, z čeho máte radost, ale i případně obavy… I když se to může zdát jako nějaká rekapitulace na sklonku dne, uvidíte, že vám prospěje. Sdílená radost je totiž o to větší a stres se bude zdát naopak mnohem méně intenzivní!

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat