Rutina neznamená konec vztahu. Jak ji ale poznat

03.01.2018 | Vztahy

Zatímco v prvních týdnech a měsících nového vztahu se vznášíme na oblaku zamilovanosti a svět nám připadá krásný, protože máme po boku nejúžasnějšího muže/nejúžasnější ženu, jen co tahle bublina pomine, je třeba začít na vztahu pořádně pracovat. I přesto se však po letech většina vztahů nevyhne jisté rutině.

A i když to pro spoustu lidí zní jako „rozsudek smrti“ nad samotným vztahem, vůbec to tak nemusí být. Většinou stačí začít se opět snažit, aby vztah dostal novou jiskru. Jenže to nejdřív musíte poznat, že jste do rutiny zabředli. Jaké varovné příznaky ji prozradí?

Už se ani netěšíte na společný čas

Pamatujete, jak vám vždycky říkali, že byste s partnerem/partnerkou měli i navzdory rušnému životu a kopě dětí trávit pěkně co nejvíc času jen spolu, abyste si připomínali, co pro sebe znamenáte a že nejste jen rodiče, ale stále i partneři a milenci? Tak to je samozřejmě pravda, ale po pár letech se může stát, že se takové chvíle z vašeho společného života prakticky vytratí. Ani ne kvůli času, ale protože se vám do nich prostě nechce… Vždycky se najde něco, co je „důležitější“, důvod, proč vlastně nemáte čas.

Neustále se porovnáváte

Na Facebooku či Instagramu sledujete fotky svých přátel, kteří přidávají fotografie, na nichž se s partnerem/partnerkou usmívají, zažívají dobrodružství, cestují, užívají si s rodinkou… A přemýšlíte, jak je možné, že oni mají tak harmonické životy, zatímco vy nic moc nepodnikáte, s partnerem/partnerkou se hádáte, neustále jste ve stresu a nestíháte. V podstatě si připadáte méněcenně, kdykoli si prohlížíte všechny ty rozesmáté tváře a fotkách. Jenže si musíte uvědomit, že lidé se nechlubí každodenními starostmi, a tak i ty nejharmoničtější páry se hádají a řeší problémy jako vy. A pokud si připadáte, že s partnerem/partnerkou nic nepodnikáte, máte řešení ve svých rukou…

Komunikujete už jen v textovkách

Přes den si s partnerem/partnerkou vyměníte několik textových zpráv o tom, co je třeba udělat nebo zařídit. Ale jak přijdete domů, stanou se z vás dvě mlčící osoby, jež si každá dělá to své. O nějakém rozhovoru s výjimkou pokynů apod. se nedá mluvit. A to je chyba. Pamatujete, jak jste kdysi byli schopní „prokecat“ hodiny? Ne že byste neměli dnes o čem mluvit, ale nějak vám to už nepřijde důležité. A to je chyba!

Milostný život je ucházející

Spousta lidí podceňuje ve vztahu sex – přitom je velmi důležitou součástí vašeho partnerského života! Pokud jej ale popisujete přívlastky „ucházející“, „celkem fajn“ nebo „prakticky neexistující“, není to dobré znamení. Evidentně se do rutiny dostal i váš milostný život. Fyzická blízkost přitom podporuje tu psychickou. Tak na to pamatujte. Okořenit sex se dá v každém věku. I po letech společného života!

Pomýšlíte na nevěru

Tedy ne na tu opravdovou, ale občas se přistihnete při myšlenkách na to, jaký by byl život, kdybyste po boku měli jiného muže/jinou ženu. Před lety by vás něco takového ani nenapadlo, ale najednou vaše představy zaměstnává soused, kolegyně nebo kamarád/kamarádka. Nebojte, vůbec to neznamená, že svého partnera/svou partnerku skutečně podvedete (nebo že jim chcete být nevěrní), ani to není znakem, že rozchod bude nejspíš jediné řešení. Jen je to varovný signál, že se řítíte do rutiny a je na čase začít na společném vztahu zase pracovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat