Rande v 21. století. Rady našich maminek nechte doma

19.02.2018 | Vztahy

Způsoby, jak se lidé dnes seznamují, se od těch, jež používaly naše maminky, výrazně liší. My máme k dispozici internet, mobilní telefony, spoustu možností, kam vyrazit na rande... A přesto se spousta z nás ještě řídí pravidly, která odpovídají spíše době před 30 lety. A to je v mnoha případech spíš na škodu. Které rady můžeme rovnou zapomenout?

Samozřejmě, že některé věci fungují ve vztazích stejně jako v dobách dávno minulých (láska je pořád láska). Ovšem existuje nějkolik výjimek. A ty nepodceňujte. V dnešní poměrně uspěchané době se může stát, že nedostanete jinou možnost, jak zaujmout, než první schůzku. A proto není od věci se na ni připravit. A pustit z hlavy některé užitečné rady, jež se nás stále drží jako klíště, i když už patří do jiného století. Které to jsou?

Hlavně přirozeně, žádné předstírání

Víte, jak vám všichni neustále říkají, že máte být za každou cenu sami sebou? Pak vězte, že to má své limity. Tohle pravidlo nedodržujeme ani v jiných oblastech našeho života. Proč bychom měli na první schůzce? Protože když se tohoto pravidla budeme držet úplně, mohlo by to také znamenat, že přijdeme na rande v teplákách a vytahaném svetru s dírou, neučesaní, ženy nenalíčené, při mluvení budeme používat výrazy, za které by se červenal nejeden muž, a lahev červeného vypijeme sami. Trocha kultury, i když to třeba znamená trochu předstírání, k první schůzce rozhodně patří!

Na minulost zapomenout

Hlavně na rande nemluv o minulosti! Je vám to povědomé? Ona je to vlastně skvělá rada – má vám zabránit fňukat nad minulým vztahem, který nevyšel, nebo naopak opěvovat svého expřítele/expřítelkyni. Jenže! O čem jiném chcete vlastně mluvit než o minulosti? Tedy ne že byste měli vyprávět o svých bývalých vztazích, ale když mluvíte o sobě, přítomnost a budoucnost vám na moc dlouho nevydrží. Takže klidně mluvte o minulosti! Jen si z ní vybírejte vhodná témata.

Placení je na něm

Že peněženku v restauraci vytahuje při placení vždycky jen muž? Ano, často to bývá zvykem, ale rozhodně to není žádná povinnost! Není vůbec žádná ostuda, pokud žena bude chtít zaplatit sama za sebe. Třeba proto, že je přesvědčená, že už druhou schůzku nechcete, a nehodlá být muži „zavázána“. Nebo taky proto, že ví, že peníze nejsou jeho silnou stránkou. A nebo prostě proto, že má pocit, že na zaplacení i za ni bude mít její protějšek ještě řadu příležitostí. Záleží na situaci, ne na nějakých pravidlech.

Rychle domů

Víte, jak se říká, že v nejlepším se má přestat a rande se nesmí protahovat? Jenže proč končit něco, co nás baví? Copak jsme Popelky, které musejí být doma před půlnocí? Jestliže večer skvěle plyne, od smíchu vás bolí břicho a vůbec se vám nechce domů, protože máte pocit, že ten muž naproti vám by mohl být ten pravý (žena naproti je ta pravá), zůstaňte a vychutnejte si večer až do konce.

Kdo popadne telefon

Tahle rada se dává hlavně ženám. Totiž že nemají po schůzce kontaktovat muže jako první. Kdysi někdo vymyslel, že by se žena měla po první schůzce chvíli odmlčet. Jednak proto, aby se muž ozval jako první, jednak aby nevypadala moc dychtivě (nebo zoufale), ale hrála nedostupnou. Upřímně, na tyhle rady rovnou zapomeňte. Pokud máte pocit, že se schůzka vydařila, klidně můžete svému protějšku napsat, že jste se bavila. A třeba po pás sms zprávách domluvíte schůzku druhou!






Celkem 10 komentářů

Dobrou noc a sladké sny na vždycky
20.02.2018
Čím se živila obsluha lázní ve středověku, když překročila čtyřicítku?
20.02.2018

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat