Vypořádejte se s rozchodem co nejrychleji. Víme, co vám pomůže

20.05.2018 | Vztahy

Jak by byl život krásný, kdybychom všichni hned napoprvé potkali svou spřízněnou duši, se kterou bychom v lásce a harmonii prožili zbytek svých dnů. Bohužel většina z nás si o něčem takovém může nechat jen zdát. Což znamená, že nás párkrát za život potká bolestivý rozchod.

Jak se s ním vyrovnat, aby konec vztahu nadělal méně škod, než je nezbytně nutné?

Co se stalo, stalo se

Rozchod bolí. Dokonce je prokázáno, že lidé, kteří mají zlomené srdce, zažívají nejen bolest psychickou, ale i stavy podobné bolesti, jako když si někdo zlomí nohu. Jenže neustálým rozebíráním, co se stalo, co se mohlo udělat jinak, kde se co pokazilo apod., si příliš neulevíte. Spíše se snažte co nejdříve udělat za rozchodem jakousi tlustou čáru. Ano, jste zase single. Ano, bolí to a je škoda, že vám to spolu nevyšlo. Ale čím dřív tuto skutečnost přijmete, tím dříve budete připraveni pokračovat ve svém životě dál.

Za všechno mohu já

Spousta lidí, které opustili partner či partnerka, se snaží neustále hledat vinu v sobě a donekonečna přemýšlejí, co všechno pokazili, že zůstali sami. Jenže to není nejlepší strategie. Jednak za rozpad vztahu většinou nemůže jen jedna ze stran, jednak nahráváte dalšímu pocitu, který vám situaci rozhodně neusnadní. A tím je lítost nad sebou samým. Samozřejmě, že se cítíte pod psa a podobným emocím se neubráníte. Ale nesetrvávejte v nich příliš dlouho. Sebeobviňování s sebelítost vás ke štěstí nepřiblíží…

Přátelé po ruce

Máte pocit, že byste nejraději někam zalezli a už nikdy nikoho neviděli, protože truchlíte nad rozpadem vztahu? Pak se překonejte a vyrazte do společnosti s přáteli, kteří jsou vám blízcí. Nejenže díky nim zapomenete na svůj smutek a pobavíte se, ale ještě si připomenete, že navzdory partnerově/partnerčině „zradě“ jsou na světě lidé, kterým na vás záleží a kteří vás nenechají ve štychu. A to je v období po rozchodu velmi důležité!

Opravdová pauza

Možná jste si s partnerem/partnerkou při rozchodu řekli, že chcete přese všechno zůstat přáteli. Ale netlačte na pilu! Pokud pro vás rozchod znamenal bolestivý šok, je jasné, že každé setkání s bývalým/bývalou jen zvýší váš smutek a otevře staré rány. A upřímně, to vám vzpamatování se z rozpadu vztahu rozhodně neurychlí. Teprve až se přes rozchod přenesete, můžete začít opravdu pracovat na přátelství mezi vámi.

Díky tobě zapomenu

Spousta lidí, kteří ze dne na den zůstanou single, nějak netuší, co dělat. A tak rychle skočí do dalšího vztahu – aby nebyli sami a hlavně aby zapomněli na partnera či partnerku, kteří jim tak ublížili. Ovšem to není tak docela strategické řešení. Jednak byste si měli dát čas, abyste se s rozpadem předchozího vztahu vyrovnali, jednak to není ani fér k novému partnerovi/nové partnerce. Takové svazky totiž jen málokdy vydrží. A najednou jste to vy, kdo zlomí někomu srdce.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat