Lidé s hustým a výrazným obočím jsou častěji narcisové

24.06.2018 | Vztahy

Výrazné obočí v obličeji strhává pozornost a přispívá k tvorbě nezapomenutelného výrazu tváře. Husté a výrazné obočí má zpěvačka Madonna, měla ho i Marilyn Monroe či Leonid Brežněv. Všechny tři spojuje jedna nesympatická vlastnost – jsou to jedinci s narcistickými sklony osobnosti. Psychologové z Kanady přitom prokázali, že lidé s hustým a výrazným obočím mnohem častěji narcistickou poruchou osobnosti trpí.

„Narcističtí jedinci mají mnohem častěji výrazné obočí, hustější a mohutnější,“ potvrzuje doktorka Miranda Giacomin z University of Toronto. Vyplývá to podle ní z výzkumu obličejů několika tisíc osob a srovnání jejich osobnostního profilu.

Obočí jako poznávací znamení

Otázkou je, jestli narcistické osobnosti mají přirozeně výraznější obočí, nebo si je druhotně upravují tak, aby výrazné bylo a upozorňovalo okolí. Experimentální výzkumy však dokazují, že v identifikaci jedince a jeho obličeje je obočí mnohem podstatnější než samotné oči.

„Narcistické osobnosti milují pozornost a obdiv a mohou si udržovat výrazné obočí, aby si jich snadno všimli, poznali je a pamatovali si je. To zvyšuje jejich oblíbenost a podporuje je v nadměrně pozitivním vnímání sebe sama,“ vysvětluje doktorka Giacomin.

Přitažlivý rys

Hustější a výraznější obočí je také rysem sexuálně atraktivním. U obou pohlaví. U mužů se cení hustší a širší, u žen spíš pravidelné. Nicméně i ženy jsou atraktivnější, když mají obočí bohaté a tmavé. Také proto v posledních letech tolik letí permanentní tetování obočí.

„Narcistické osobnosti se chovají agresivně, když přistupují k potenciálním partnerům, a užívají si velmi, když se jim daří získat spousta krátkodobých známostí. A právě výrazné obočí jim v sexuální atraktivitě značně pomáhá,“ tvrdí Giacomin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat